Hlavní obsah

Český rváč dostal v NHL nařezáno. Na led ho složil sváteční bitkař

New York/Praha

Prásk, prásk, prásk. Údery pravačkou nemilosrdně trefovaly tvář českého bitkaře z NHL Radka Gudase. Ďábel z New Jersey, Travis Zajac, se do obránce Philadelphie pustil tvrdě a fanoušci šíleli nadšením, zvláště když na konci rvačky ležel na zádech hráč Flyers.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Travis Zajac z New Jersey Devils a český obránce Philadelphie Radko Gudas se do sebe pustili během utkání NHL. Bitku bedlivě sledují rozhodčí, fanoušci si rvačku natáčeli na mobilní telefony.

Článek

Obránce Gudas má v NHL pověst tvrďáka, který občas jde i za hranu a od vedení soutěže dostane trest. Na ledě New Jersey už v první třetině nesmyslně srazil Kylea Palmieriho.

"Snažil jsem se uhnout Simmerovi (spoluhráč Wayne Simmonds) a najednou se objevil soupeř," komentoval karambol Gudas. "Vůbec jsem ho neviděl, chtěl jsem se jen rychle vrátit na pozici," hájil se obránce Flyers. Nic nepomohlo, vyfasoval dvouminutový trest. Jenže tím to obvykle v zámoří nekončí, což se opět potvrdilo.

Jakmile „zlý muž" v sestavě Flyers naskočil na led, pasoval se do role mstitele Zajac. V NHL působí od sezóny 2006/07 a zámořská média upozorňují, že se za tu dobu popral jen šestkrát, tady ale neváhal a shodil rukavice. Útočil jako rozzuřený býk a českého beka zasypal řadou úderů. Nebyl k zastavení.

Gudas je v disciplíně „rvačky na ledě" ostříleným mazákem, ale tentokrát se nestačil divit. Sice párkrát kontroval a zasáhl soupeře, nakonec ale dostal naloženo. Přitom od 12. prosince, kdy mu vypršel poslední udělený disciplinární trest v NHL (zastavení činnosti na deset zápasů a miliónová pokuta), sekal latinu. Jakmile skončil Gudas při rvačce na zádech, rozhodčí oba bitkaře odtrhli. "Nečekal jsem to od něj," přiznal před novináři český obránce, že jej soupeř překvapil. "Ale myslím, že to byl docela dobrý boj," dodal.

Reklama

Související témata: