Hlavní obsah

Koivu odehrál první zápas po zranění oka

MONTREAL

Do sestavy Montrealu Canadiens se v noci na středu vrátil poprvé po těžkém zranění levého oka kapitán Saku Koivu. Jednatřicetiletý finský centr si dokonce v přípravném utkání proti Bostonu připsal asistenci na gól Michaela Rydera ze druhé třetiny. Montreal sice domácí zápas prohrál poměrem 2:5, radost z návratu a výkonu hvězdy ale neúspěch do značné míry potlačila.

Článek

Koivu bez větších problémů odehrál 22 střídání a na ledě strávil 14 minut. Zdárně tak absolvoval zatím největší zátěžový test po operaci oddělené sítnice. Koivu se zranil 26. dubna během třetího utkání série play-off mezi Montrealem a Carolinou. Tehdy se útočník Hurricanes Justin Williams pokoušel nadzvednout Finovu hokejku, ale místo toho skončila jeho hůl v obličeji útočníka.

"Obavy a nejistota se postupně vytrácejí. Toto byl další krok a já jsem šťastný z toho, jak vše pokračuje," řekl Koivu. "Bude mi nějaký čas trvat, než se budu cítit stoprocentně a přestanu na oko myslet, ale domnívám se, že to bylo dobré," dodal.

Největším problémem pro něj bylo periferní vidění, ale i v tomto ohledu je Koivu optimistou. "Párkrát jsem se musel podívat dolů na puk, ale to se bude stávat asi častěji. S dalším tréninkem to bude lepší a já si zvyknu."

Montreal je jediným klubem NHL, kde Koivu v zámoří hrál. Působí zde již od sezóny 1995/96. Od té doby stihl v soutěži odehrát 569 utkání a zaznamenat 460 bodů za 137 gólů a 323 přihrávek. První soutěžní zápas čeká na Canadiens 6. října v Buffalu.

Reklama

Související témata: