Hlavní obsah

Brankář Mrázek se v NHL stěhuje, bude konkurovat krajanovi

Český hokejový brankář Petr Mrázek bude v NHL chytat za Philadelphii, kde se stane spoluhráčem Michala Neuvirtha, Jakuba Voráčka a Radka Gudase. Flyers šestadvacetiletého brankáře získali z Detroitu.

Foto: Rick Osentoski, Reuters

Brankář Petr Mrázek v Detroitu skončil, nově bude působit ve Philadelphii.

Článek

O tom, že Mrázek může změnit ve slavné zámořské soutěži působiště, se v posledních dnech psalo a nakonec se spekulace potvrdily. Detroit za gólmana získá právo výběru ve čtvrtém kole draftu 2018 a také ve třetím kole draftu 2019. Mrázkovi končí letos smlouva a 1. července se může stát chráněným volným hráčem.

Mrázek má v této sezóně 91% úspěšnost zásahů, průměr inkasovaných branek má 2,89 na zápas. Zasáhl přitom v této sezóně do 22 zápasů

Flyers mají problémy na místě gólmana. Brian Elliott je kvůli zranění měsíc a půl mimo, na marodce je nově i Michal Neuvirth po duelu s New York Rangers.

Mrázek většinu sezóny kryl v Detroitu záda Jimmymu Howardovi a více příležitostí začal dostávat až od poloviny ledna. V posledních deseti duelech měl úspěšnost zákroků 93,5 procenta a dvakrát udržel čisté konto. S Howardem bojuje o pozici jedničky už čtyři sezóny, v ročnících 2015/16 a 2016/17 dostával větší prostor český brankář.

Reklama

Související témata: