Hlavní obsah

Na farmy do AHL zamířilo dalších sedm Čechů

Dalších sedm českých hokejistů bylo posláno v pondělí z týmů zámořské NHL do farmářských celků do nižší AHL. Brankář Tomáš Pöpperle zamířil z Columbusu do Syracuse, útočníci Jakub Petružálek se Zdeňkem Bahenským z New Yorku Rangers do Hartfordu, Jiří Tlustý se přesunul z Toronta Maple Leafs do Toronta Marlies a David Krejčí z Bostonu do Providence.

Foto: čtk

Tomáš Pöpperle (vpravo) má už i reprezentační zkušenosti.

Článek

Z Washingtonu byl poslán do Hershey další forvard Petr Tatíček a ze St. Louis do Peorie obránce Tomáš Mojžíš.

Jednadvacetiletý Pöpperle se loni vrátil z kempu Blue Jackets do Evropy a ze Sparty odešel na hostování do Eisbärenu Berlín, s kterým získal v Německu titul. Stejně starý Petružálek strávil část uplynulého ročníku v extraligovém Litvínově, kde odehrál 19 utkání, ale vrátil se pak do juniorské OHL do celku Barrie Colts. Dvacetiletý Bahenský hájil ve WHL barvy týmu Saskatoon Blades.

Osmnáctiletý Tlustý, jehož si Toronto vybralo jako třináctku letošního draftu a podepsalo s ním nováčkovskou smlouvu, nastupoval pravidelně za extraligové Kladno. V 44 zápasech vstřelil sedm branek a na tři přihrál. O dva roky starší Krejčí působil v QMJHL v celku Gatineau Olympiques.

Třiadvacetiletý Tatíček odehrál v uplynulé sezóně tři utkání v NHL za Floridu, působil na farmě v Houstonu a pak i v záložním týmu Pittsburghu Wilkes-Barre/Scranton. O rok starší Mojžíš dokončil v týmu Peoria Riverman minulý ročník po přestupu z Vancouveru do St. Louis. Předtím odehrál za Canucks sedm utkání a působil na farmě v Manitobě.

Reklama