Hlavní obsah

NHL prožila velký návrat, Fisher pomohl Nashvillu důležitou trefou

Vancouver

Byl to velký odchod. Nashville v minulém ročníku poprvé za svého účinkování v NHL došel až do finále, kde podlehl Pittsburghu. A kapitán hokejových Predátorů Mike Fisher ucítil, že je pravý čas ukončit kariéru. Tedy spíš přerušit. V pátek ve Vancouveru opět navlékl zápasový dres a vrátil se do sestavy Nashvillu. Svůj comeback navíc obohatil gólem v momentě, kdy se jeho mužstvu nedařilo, a zavelel tak k vítězství 4:3 po prodloužení.

Foto: DARRYL DYCK, ČTK/AP

Mike Fisher v utkání s Vancouverem.

Článek
Fotogalerie

Druhá třetina se pomalu chýlila ke konci, do zaznění sirény nechyběly ani tři minuty. Hosté prohrávali 0:2 po gólech Bo Horvatha a Brandona Suttera, když v tom udeřil jeden z nejzkušenějších hráčů na ledě.

Po průniku Viktora Arvidssona a následné střele Filipa Forsberga nakonec dotlačil kotouč do sítě dorážející Mike Fisher. Nashville nakonec vyhrál 4:3 po prodloužení.

„Je fajn být zase zpátky a nasbírat pár střídání," pochvaloval si 37letý hokejista. Pobyt na ledě si užíval i v momentech, kdy se jeho týmu příliš nevedlo. „Pořád jsme cítili, že máme šanci. Byl to velmi zábavný zápas," dodal manžel slavné zpěvačky Carrie Underwoodové.

Nashville chce pro play off dalšího útočníka

Svým návratem navíc očividně potěšil také kouče Petera Lavioletta. „Gól na 1:2 vrátil život na naši střídačku. Soupeř už nešel do třetí třetiny s tak velkým náskokem," uvedl po zápase trenér Nashvillu.

Fisher nastoupil v centru čtvrté formace mezi Coltonem Sissonsem a Austinem Watsonem, na ledě strávil necelých jedenáct minut. Na soupeřovu bránu vystřelil celkem třikrát, rozdal dva hity a oslnil 85% úspěšností na vhazování. Zkušený forvard navíc nemusí být poslední posilou aktuálního lídra Západní konference.

V Nashvillu také čekají, jak se bude vyvíjet play off KHL. Po případném vyřazení Jokeritu Helsinky by se k Predátorům mohl připojit osmnáctiletý finský útočník Eeli Tolvanen, který byl hvězdou nedávno skončené olympiády.

Reklama

Související témata: