Hlavní obsah

Jágr týden před startem NHL vyjel s Rangers na led

NEW YORK

Hokejový tým New York Rangers je opět v plné síle, jeho největší hvězda a lídr Jaromír Jágr už chodí s hráči na led. Do začátku NHL zbývá ještě osm dnů, ale i tak se z pohledu klubu jednalo v úterý svým způsobem o milník sezóny 2006/07 - po návratu českého útočníka, jemuž lékaři po pěti měsících od operace levého ramena dovolili trénovat bez úlev, se nyní bude moci mužstvo soustředit už jen na hokej.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaromír Jágr při odletu z letiště v Praze-Ruzyni.

Článek

Jágr se po dvou týdnech tréninkového kempu Rangers zapojil do společné přípravy. Na ledě nicméně ještě nebyl tvrdě atakován, spíše vůbec ne, ale byl plnohodnotnou součástí týmu a o to šlo prý především. "Byl jsem s klukama v šatně i během některých (předchozích) tréninků, takže jsem se necítil nijak odříznutý, ale je jasné, že když se s nimi budu zúčastňovat všeho, budu mít také mnohem lepší pocit," řekl Jágr deníku New York Post.

Podle listu je pravděpodobné, že suverénně nejproduktivnější hráč mužstva uplynulého ročníku zámořské soutěže nastoupí v posledním přípravném utkání Rangers v Bostonu, jež je naplánováno na sobotu 30. září. Dokonce existuje i malá šance, že by si svou premiéru odbyl již v pátek na ledě městského rivala Islanders.

Rameno prověří až zápasy

Jágr si uvědomuje, že má velké tréninkové manko, i když ani v individuální přípravě po příletu do zámoří nezahálel. Nejvíc mu ale prý dají právě až zápasy. "Chybí mi kondice a přestože jsem bruslil dvakrát denně, pořád to není to samé jako hrát zápasy," řekl Jágr po prvním tréninku. "Kondici naberete jedině hraním zápasů, takže pokud bude možné, abych odehrál obě utkání, budu jedině rád."

A samotné zápasy také nejvíc prověří jeho rameno. V tréninku je Jágr svým způsobem pod ochranou, protože nikdo z jeho spoluhráčů nechce hvězdě týmu a pravděpodobnému kapitánovi obnovit zranění případným tvrdším zákrokem. Ale pár takových naražení prý Jágr potřebuje k tomu, aby zjistil, zda jeho rameno tlak snese. Dodat jistotu svému drahokamu se chce pokusit i trenér Tom Renney, který prý připravil speciální cvičení, která by měla Jágrův stav pořádně prověřit.

"Samozřejmě, že jsem stále opatrný. Může to být v pořádku, ale garantovat to také nikdo nemůže. Je jasné, že nechci tím vším projít znovu, tudíž je i přirozené, že podvědomě cítím obavy. Mělo by to však být pouze otázkou času, abych poznal, že nějaký ten náraz pro mne nebude problém," dodal Jágr.

Reklama