Hlavní obsah

St. Louis - Chicago 3:4Nečekaný kolaps! Sobotka s Jaškinem hazardují s účastí v bojích o Stanley Cup

New York/Praha
Aktualizováno

Hororovou koncovku měl pro hokejisty St. Louis jejich domácí zápas s Chicagem. Tým Blues s českými hráči Vladimírem Sobotkou a Dmitrijem Jaškinem směřoval k výhře, jenže poslední třetinu nezvládl a devět sekund před koncem pak utkání ztratil. To může znamenat pro poražené nečekanou komplikaci v bitvě o postup do play off zámořské soutěže. Český útočník Ondřej Kaše pak vstřelil vítězný gól Anaheimu v duelu s Minnesotou. Tým Ducks vyhrál 3:1 a Kaše byl vyhlášen druhou hvězdou utkání.

Foto: Jeff Curry, Reuters

Gólman Chicaga Blackhawks J-F Berube (34) likviduje šance útočníka St. Louis Blues Vladimíra Sobotky v utkání NHL.

Článek
Fotogalerie

Bitvu posledních dvou týmů Atlantické divize vyhrála Ottawa na ledě Buffala. Šavle sice gólově udeřily jako první už po třiceti sekundách, jenže v konečném účtování body brali Senátoři. Skóre ve svůj prospěch otočili už do konce první třetiny a pak už zápas nepustili. Domácí tým se ještě v závěru za stavu 2:3 snažil o hru bez brankáře, Burrows však trefou do prázdné klece definitivně zpečetil necelých čtyřicet sekund před koncem vítězství Ottawy. Český útočník Filip Chlapík si připsal asistenci u vítězné trefy Senátorů, kterou zaznamenal Dzingel.

Hokejisté St. Louis rozehráli utkání s Chicagem skvěle. Ještě po dvou třetinách vedli 3:2, ale v poslední dvacetiminutovce přišel kolaps. Ve 49. minutě DeBrincat vyrovnal a zdálo se, že utkání půjde do prodloužení. Jenže devět sekund před koncem hosté šokovali hráče i fanoušky Blues rozhodující trefou. Když se v přesilovce prosadil Keith.

St. Louis tak zůstává v Centrální divizi na páté příčce, která na postup do play off nestačí. Za Coloradem však zaostávají jen o bod. V dresu Blues se tentokrát neprosadili Vladimír Sobotka ani Dmitrij Jaškin. Chicago, za které nebodovali Jan Rutta ani David Kampf, je ve stejné divizi poslední bez naděje na účast v bojích o Stanley Cup.

Anaheim doma zvládl souboj s Minnesotou. Ducks sice prohrávali 0:1, ale ve druhé polovině zápasu už stříleli branky jen domácí. Vítězný gól dal v 57. minutě český útočník Ondřej Kaše. Výhru pečetil zásahem do prázdné branky v čase 57:47 Cogliano.

Výsledky NHL
Buffalo - Ottawa 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Branky: 1. O'Reilly, 37. Okposo - 3. McCormick, 7. Duchene, 24. Dzingel (Chlapík), 60. Burrows. Střely na branku: 34:32. Diváci: 18 919. Hvězdy zápasu: 1. Dzingel, 2. Duchene (oba Ottawa), 3. Okposo (Buffalo)
St. Louis - Chicago 3:4 (1:1, 2:1, 0:2)
Branky: 5. Bortuzzo, 21. B. Schenn, 26. Tarasenko - 9. Martinsen, 31. Hillman, 49. DeBrincat, 60. Keith. Střely na branku: 34:26. Diváci: 18 935. Hvězdy zápasu: 1. Keith (Chicago), 2. Tarasenko, 3. B. Schenn (oba St. Louis).
Anaheim - Minnesota 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky: 33. N. Ritchie, 57. O. Kaše, 58. Cogliano - 27. Dumba. Střely na branku: 30:27. Diváci: 17 495. Hvězdy zápasu: 1. R. Miller, 2. O. Kaše, 3. Manson (všichni Anaheim).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články