Hlavní obsah

Jen zíral do prázdna! Českého gólmana dokonale převezli

Philadelphia

Puk je v bráně Letců, jejich gólman kdesi u druhé tyče, střelec Tučňáků jásá. S dávkou štěstí hokejisté Pittsburghu dokonale vykoupali českého brankáře Philadelphie Michala Neuvirtha. Sidney Crosby dával už na 4:0 do odkryté branky. Její strážce nechápal, na ledě byl sotva tři minuty. A pak inkasoval ještě jednou.

Foto: Tom Mihalek, ČTK/AP

Kapitán Philadelphie Flyers Claude Giroux sleduje, jak za stavu 0:3 v utkání s Pittsburghem jeho tým střídá brankáře. Brian Elliott opouští ledovou plochu, nastupuje Michal Neuvirth.

Článek

Neuvirth v pokračování play off NHL naskočil na led poté, co Brian Elliott ve 29. minutě skončil po obdržení třetí branky.

Dominik Simon krátce na to nahodil od červené čáry na zadní mantinel ke Crosbymu. Pak se puk podivuhodně zamotal mezi nohama Jakea Guentzela a hokejkami soupeřů, vrátil se ke Crosbymu a pro toho už to byla lehká práce (gólová akce na videu začíná v čase 5:04).

Překvapený gólman, který v utkání kryl 11 střel, v tu chvíli koukal na opačnou stranu.

Crosby touto akcí přeskočil v čele klubového bodování play off vlastníka Pittsburghu Maria Lemieuxe. Kanadský útočník má na kontě 173 bodů (62+111). "Spousta jeho rekordů je nedotknutelná. Tento jsem překonal díky tomu, že jsem odehrál mnohem víc utkání v play off," odvětil Crosby, který má odehráno 152 zápasů. Lemiuex jich ve vyřazovací části stihl 107. Crosby zároveň vede i produktivitu letošní vyřazovací části s pěti góly a čtyřmi asistencemi. David Pastrňák a Nikita Kučerov mají opačnou bilanci branek a přihrávek.

Philadelphia si přivezla z Pittsburghu nadějný stav 1:1, ale oba domácí zápasy prohrála s celkovým skóre 1:10. Jejich fanoušci si v průběhu utkání žádali hlavu trenéra a pokřikovali: "Vyhoďte Hakstola". Flyers postrádali Seana Couturiera. Jejich nejproduktivnější hráč v sérii se zranil na tréninku při střetu s Radkem Gudasem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články