Hlavní obsah

Doughty a Subban mohou podruhé získat Norrisovu trofej

New York

Kanadští hokejisté Drew Doughty z Los Angeles a P.K. Subban z Nashvillu mohou podruhé v kariéře získat Norrisovu trofej pro nejlepšího obránce NHL. Spolu s nimi je v tříčlenné nominaci Švéd Victor Hedman z Tampy. O Selkeho trofej pro nejlépe bránícího útočníka se ucházejí Anže Kopitar z Los Angeles, Patrice Bergeron z Bostonu a Sean Couturier z Philadelphie. Vítězové budou vyhlášeni 20. června v Las Vegas.

Foto: Chris Carlson, ČTK/AP

Drew Doughty (vlevo) z Los Angeles a Jonathan Marchessault z Vegas.

Článek

Hedman se dělil se 17 góly o první místo ve střelecké tabulce obránců a s 63 body byl čtvrtý v produktivitě. V nominaci na cenu, o které rozhodují hlasy hokejových novinářů, byl i loni, kdy ji získal Brent Burns ze San Jose.

Jen o gól méně dal v této sezoně Subban, který jako jediný z týmu Nashvillu odehrál všech 82 zápasů základní části. Držitel Norrisovy trofeje z roku 2013 je mezi kandidáty potřetí. O jednu nominaci více má Doughty, který cenu obdržel předloni. V tomto ročníku NHL byl nejvytíženějším hráčem v celé lize, na ledě strávil v průměru 26:50 minuty. Nasbíral 60 bodů včetně deseti branek.

Už pátou Selkeho trofej může získat bostonský útočník Bergeron, čímž by překonal rekord, o který se dělí s Bobem Gaineym. Někdejší útočník Montrealu vyhrál první čtyři ročníky ankety vyhlašované od roku 1978. Bergeron je v nominaci posedmé za sebou. Kopitar tuto cenu získal v roce 2016. Couturier je mezi kandidáty poprvé.

Reklama