Hlavní obsah

Malkin se konečně dočká premiéry v NHL

PITTSBURGH

Naděje ruského hokeje Jevgenij Malkin by se měl ve středečním zápase proti New Jersey Devils dočkat svého vytouženého debutu v NHL. Po jeho dramatickém útěku od tehdejšího zaměstnavatele z Magnitogorsku se jeho premiéra v dresu Pittsburghu odložila z 20. září, kdy zámořská soutěž startovala, protože se Malkin v přípravě zranil.

Článek

V průběhu druhého přípravného utkání Penguins proti Philadelphii, prvního, do nějž Malkin zasáhl, se dvacetiletý útočník srazil se spoluhráčem Johnem LeClairem a vykloubil si rameno. Pittsburský klub na jeho návrat do sestavy čeká, výkony Penguins se totiž zatím střídají jako den a noc.

Přinejmenším bude mít trenér Michel Therrien konečně k dispozici sestavu podle svých plánů. "Když jsme o něj přišli, tak jsme se snažili najít různé kombinace ve snaze o co nejproduktivnější útočnou sílu. Ale nyní se můžeme vrátit k původním plánům, což také uděláme, poněvadž souhra Malkina, Malonea a Recchiho v tréninkovém kempu se mi opravdu líbila," řekl Therrien deníku Pittsburgh Post-Gazette. Koučova slova potvrdil i pondělní trénink, na němž uvedená trojice hrála opět spolu.

Malkinovo rameno testovali spoluhráči

Sám Malkin je rád, že si premiéru prožije na domácím kluzišti v Mellon Areně, přestože v hledišti nebudou jeho rodiče. Zároveň se těší na své spoluhráče z útoku. "V tréninkovém kempu to byla taková ta správná chemie, která fungovala. Nyní se pokusíme o to, aby se vrátila. Pokud se tak stane, bude to skvělé," uvedl Malkin.

Druhý hráč draftu 2004 je nejen technicky nadaným hokejistou, ale vyznává i nesmlouvavou hru v osobních soubojích. Právě toho se s ohledem na jeho rameno někteří obávají, mezi ně však nepatří Ryan Malone. Ten totiž se spoluhráčem Royem podrobil Malkina ostrému testu. "Na konci tréninku jsme do něj naráželi a různě po něm skákali. Takže kdyby se necítil dobře, ještě by nenastupoval," řekl s úsměvem Malone.

Také zkušený Mark Recchi, druhé křídlo ze zamýšleného útoku, doufá, že Malkin ofenzivě Penguins vydatně pomůže. "Musíme se zlepšit v útoku. Ale když máte vyrovnaný tým, v němž mohou kdykoli skórovat všechny čtyři řady, tak to je rázem o něčem jiném. Zároveň nesmíme zapomínat na to, že zápasy se vyhrávají především dobrou obranou, takže se nesmíme nechat unést," doplnil Recchi.

Reklama

Související témata: