Hlavní obsah

Konec! Slovenský útočník Hossa se už k hokeji nevrátí

Bratislava

Slovenský útočník Marián Hossa se už k hokeji nevrátí. Devětatřicetiletý křídelní hráč vynechal celou aktuální sezónu NHL kvůli kožní nemoci, a navzdory tomu, že má stále smlouvu s Chicagem, musel ukončit kariéru.

Vzpomínka. Marián Hossa přebírá Stanley Cup

Článek

"Hokej už hrát nebudu. Mám s Chicagem platný kontrakt na další tři roky, ale zdraví mám jen jedno a to mi návrat neumožňuje. Uvidíme, jak to v klubu (se smlouvou) vymyslí," řekl Hossa slovenskému listu Nový Čas.

"Vedení NHL mě před začátkem sezóny poslalo na kliniku v Minneapolisu za specialistou, který potvrdil, že je vyloučené, abych hrál dál při užívání takových léků. Nechci se vrátit do stavu, v jakém jsem byl v posledních sezónách," uvedl trojnásobný vítěz Stanley Cupu, jenž se hodlá vrátit domů na Slovensko.

V NHL Hossa odehrál za Ottawu, Atlantu, Pittsburgh, Detroit a Chicago 1309 zápasů, v nichž nasbíral 525 gólů a 609 asistencí. V 205 utkáních play off dal 52 branek a zaznamenal 97 přihrávek. Slovensko reprezentoval na osmi mistrovstvích světa a čtyřech olympijských hrách.

Reklama