Hlavní obsah

Zákeřnost, nebo čistý hit? NHL řeší kontroverzní moment úvodní bitvy o Stanley Cup

Las Vegas/Praha

Úvodní bitvu finále Stanley Cup poznamenal kontroverzní moment, který nejspíš bude mít ještě dohru. Šlo o zákrok Toma Wilsona z Washingtonu na útočnou hvězdu domácích Vegas Jonathana Marchessaulta. Šlo o zákeřný faul, nebo čistý hit?

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Brayden McNabb (vlevo) z Vegas v bitce s washingtonským Tomem Wilsonem.

Článek

Incident se odehrál za stavu 4:4 ve třetí třetině. Marchessault odehrál puk a na jakýkoliv střet nebyl vůbec připravený, když v tom jej z pravého boku nekompromisně poslal k zemi washingtonský raubíř.

Wilson nakonec vyfasoval jen dvouminutový trest, stejně jako na druhé straně David Perron za krosček.

„Hit jsem viděl, všechno si pamatuju. Trefil mě pozdě, ale nemám potřebu o tom víc mluvit. Myslím, že liga se o to postará. Všichni víme, co je (Wilson) za hráče," uvedl Marchessault po utkání, které jeho tým vyhrál 6:4.

Kouč Vegas Gerard Gallant nazval Wilsona hráčem staré školy. „Ten hit zkrátka přišel hodně pozdě," dával za pravdu svému svěřenci trenér.

Podle Wilsona se ale nestalo nic výjimečného. „Prostě jsem jen dokončil svůj zákrok, nijak jsem nezpomaloval. On trochu polevil pozornost a nevšiml si mě. Já jsem mu šel do těla, asi ho to překvapilo, ale nebyl to nijak agresivní hit. Hokej je prostě kontaktní sport," hájil se útočník Washingtonu.

Jak vidíte zákrok Toma Wilsona na Jonathana Marchessaulta?
Šlo o zákeřný zákrok
80,6 %
Byl to čistý hit
19,4 %
Celkem hlasovalo 9422 čtenářů.

Reklama

Související témata: