Hlavní obsah

Po Chomutovu chci zkusit změnu, říká útočník Hlava o příchodu do Znojma

Chomutov

Z české extraligy zamířil během léta hokejový útočník Nicolas Hlava do mezinárodní soutěže EBEL ligy, kterou si zahraje v dresu HC Orli Znojmo. Svoje nyní už bývalé chomutovské spoluhráče sledoval z tribuny při zápasech Pirátů s celky z KHL, od poloviny srpna se ale naplno soustřeďuje na nadcházející znojemské angažmá. „Chci vyzkoušet něco nového," říká Hlava ke svému přesunu v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Sport.cz

Nicolas Hlava

Článek

Vaše přítomnost v chomutovské aréně i těsně před nástupem do nového působiště nasvědčuje tomu, že loučení intenzivně prožíváte. Je to tak?

Klub opouštím s těžkým srdcem. Vyrůstal jsem tady, konkrétně ještě na starém zimáku. Hrál jsem za Chomutov odmalička až do letošního jara. V áčku jsem byl tři čtyři sezóny. Chomutov je pro mě srdcovou záležitostí. Je mi líto, že odcházím, ale takový je život. Člověk chce zkusit nějakou změnu, uvidíme, jak to bude vypadat.

Po ochodu chomutovského ofenzivního lídra Vondrky i dalšího útočníka Poletína by se vám třeba naskytla v týmu Pirátů větší šance k prosazení v základní sestavě. Zvažoval jste setrvání na severu Čech?

Rozhodl jsem se tak, jak jsem se rozhodl. Udělal jsem tenhle krok s přestupem, prostě jsem zvolil něco jiného.

Co víte o hokejovém Znojmu?

Nad tím, že jdu do tohoto klubu, jsem samozřejmě přemýšlel. Radil jsem se i s lidmi, kteří se pohybují okolo hokeje. Vím, že i ze Znojma a EBEL se dá odpíchnout výš. Vezmu třeba příklad bývalého chomutovského obránce Libora Šuláka, jemuž se povedla sezóna ve Znojmě a dostal se do Finska i české reprezentace.

Jak byste EBEL ligu charakterizoval?

Soutěž má docela zamíchané obsazení, startují v ní celky z Rakouska, Itálie, Maďarska, Chorvatska. Hraje se spíš kanadský styl hokeje. Znojmo trénuje Miroslav Fryčer, který působil v zámoří a taky dlouho v Itálii a umí snad dvacet jazyků. Domluví se úplně s každým. V týmu jsou i Kanaďané a určitě nebude váznout komunikace s nikým. Hlavně si přejeme, aby byla dobrá parta a nikdo neházel na nikoho špínu.

Reklama

Související témata: