Hlavní obsah

Mladá Boleslav - Pardubice 8:2Mladá Boleslav rozdrtila v generálce Pardubice 8:2, nezaváhaly ani Liberec a Karlovy Vary

Praha

Hokejisté Mladé Boleslavi rozdrtili v generálce na na nový ročník extraligy Pardubice 8:2. V dalším posledním testu zástupců nejvyšší soutěže vyhrál Liberec nad Chomutovem 5:1 a extraligový nováček zvítězil nad druholigovým Sokolovem 4:0.

Článek

Mladá Boleslav proti Pardubicím rozhodla už v první třetině, kterou vyhrála 5:1. Po dvou gólech vítězů vstřelili David Šťastný, Jakub Orsava a Lukáš Žejdl. Bruslařský klub vyhrál v přípravě pět z devíti zápasů a všechny čtyři prohry si připsal až v nastavení.

"Neměli jsme dobrý vstup do zápasu, soupeř nás zatlačil a my jsme byli ospalí. Začátek jsme moc nechytli, ale pak jsme dali první gól a myslím, že pak jsme už začali hrát. Nutili jsme kluky do střelby a povedlo se nám dát dost branek. V zápase jsme našli nějaké resty v obranné fázi, ale jinak jsme spokojeni," řekl klubovému webu trenér Mladé Boleslavi Vladimír Kýhos.

Jeho tým vstoupí do extraligy za týden v pátek domácím duelem proti Litvínovu. Dynamo, které si připsalo v přípravě devátou porážku z jedenácti utkání, začne rovněž doma proti Vítkovicím.

Liberec vedl nad Chomutovem po úvodní části 3:0, poté co se dvakrát trefil kapitán Petr Jelínek a jednou Libor Hudáček. V úvodu druhé části snížil Stanislav Dietz, ale výhru Bílých Tygrů navýšil ještě dvěma góly Jakub Valský.

Liberec si v přípravě vylepšil bilanci na čtyři výhry z devíti duelů a extraligu zahájí v Plzni. Chomutov, který nejvyšší soutěž rozehraje až v sobotu 15. září doma proti mistrovské Kometě Brno, prohrál teprve potřetí z osmi přípravných klání.

Karlovarská Energie proti Sokolovu získal na konci první třetiny dvoubrankový náskok díky gólům Václava Skuhravého a Martina Kohouta. V dalších dvou dějstvích se trefili ještě Matic Podlipnik a Dávid Gríger. Šestnáctiletý brankář Jan Bednář se zaskvěl při premiéře v prvním týmu nulou.

Karlovy Vary vyhrály šest z jedenácti přípravných duelů a do extraligy se po ročním působení v první lize vrátí za týden v pátek duelem v Olomouci.

Přípravné hokejové zápasy:
BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 8:2 (5:1, 1:1, 2:0)
Branky: 13. a 51. D. Šťastný, 14. a 16. Orsava, 18. a 27. Žejdl, 3. M. Procházka, 57. Pacovský - 6. Poulíček, 22. Mandát.
Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 5:1 (3:0, 1:1, 1:0)
Branky: 14. a 20. P. Jelínek, 39. a 47. Valský, 16. L. Hudáček - 23. Dietz.
HC Energie Karlovy Vary - HC Baník Sokolov 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky: 17. Skuhravý, 19. Kohout, 34. Podlipnik, 41. Gríger.

Reklama

Související témata: