Hlavní obsah

Novotný ve Švýcarsku zaujal, v Ambri-Piotta zůstane do konce sezóny

Hokejový útočník Jiří Novotný zůstane ve švýcarském celku Ambri-Piotta do konce sezóny. Pětatřicetiletý mistr světa z roku 2010 měl v předposledním klubu minulého ročníku původně kontrakt do listopadové reprezentační pauzy, vedení klubu se ho však rozhodlo prodloužit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Novotný bude nadále působit ve Švýcarsku

Článek

Bývalý reprezentační kapitán Novotný zahájil sezonu v Plzni, za kterou odehrál dva zápasy v Lize mistrů a dva v extralize. Čtyřiadvacet hodin před startem švýcarské ligy se v září dohodl na krátkodobém kontraktu s Ambri, kde zatím odehrál 12 ligových zápasů s bilancí dvou gólů a dvou asistencí.

"Jirka měl v Ambri smlouvu do listopadu, byli jsme připraveni mu shánět jiné angažmá. Nicméně v klubu jsou s jeho výkony velmi spokojení, takže logicky přišla nabídka na prodloužení smlouvy do konce sezóny," uvedl v prohlášení Jiří Hamal ze zastupující agentury Global Management Group.

Ambri-Piottě, která se letos v nejvyšší švýcarské soutěži zachraňovala v play out, se úvod ročníku vydařil. Po dvanácti odehraných zápasech je klub šestý ve dvanáctičlenné tabulce. Vděčí za to i dalšímu českému útočníkovi Dominiku Kubalíkovi, jenž je se 14 body (7+7) nejproduktivnějším hráčem ligy.

Novotný hrál minulých devět sezon v KHL, naposledy v Togliatti. Odchovanec Jindřichova Hradce předtím nastupoval i za Atlant Mytišči, Barys Astana, Lva Praha, Jaroslavl a Čeljabinsk.

Účastník osmi mistrovství světa i olympijských her v Soči v roce 2014, který má ze světových šampionátů ve sbírce také bronzy z let 2011 a 2012, má za sebou rovněž angažmá v NHL. Za Buffalo, Washington a Columbus sehrál 189 duelů.

Reklama

Související témata: