Hlavní obsah

Bednář se vrací na led a přemluvil i Hlinku. Koho posílí legendy českého hokeje?

Oba nastupovali za národní tým, získali s ním medaile ze světových šampionátů a patří k nejlepším českým hokejistům posledních let. Dnes dvaačtyřicetiletí útočníci Jaroslav Hlinka s Jaroslavem Bednářem spolu na konci minulého tisíciletí nastupovali dvě sezony za pražskou Spartu a nyní by se jako hráči měli opět sejít v jednom týmu. Ve druholigovém Vrchlabí, které by rádo postoupilo do Chance ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Bednář v dresu Hradce Králové. Nyní by běl sportovní manažer Mountfieldu posílit druholigové Vrchlabí.

Článek

Bednář aktivní kariéru ukončil po minulém ročníku a nyní působí v extraligovém Hradci Králové jako sportovní manažer, Hlinka naposledy nastupoval v uplynulé sezoně za Spartu. V té aktuální je prozatím bez angažmá, konec s hokejem ale neohlásil.

„Zatím nejsme dohodnuti na přesném datu, kdy se připojí k našemu týmu. Předpokládám, že by se tak mohlo stát v průběhu ledna," prohlásil pro oficiální stránky Vrchlabí sportovní manažer klubu Jiří Jakubec.

Vrchlabí se v tabulce druholigové skupiny Střed nachází na druhém místě o čtyři body za vedoucím Jabloncem. Východočeši netají postupové ambice do první ligy, kterou naposledy hráli v roce 2011. S Hlinkou a Bednářem by jejich kvalita obrovsky vzrostla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Hlinka v dresu Sparty.

Právo/Vlastimil Vacek

„Jarda (Bednář) zhlédl několik našich zápasů. Úroveň a naše zázemí se mu líbilo a rozhodl, že pomůže našemu týmu se splněním postupových ambicí. Je to hráč, jakých moc na našem trhu není a jenom díky silným vazbám na extraligový Mountfield budete mít možnost vidět takovéhoto hráče v dresu s vrchlabským znakem na prsou," těší Jakubce chystaná spolupráce s vicemistrem světa z roku 2006 a majitelem českého titulu se Slavií, ruského s Omskem a švýcarského s Davosem a Bernem.

Právě Bednář má prsty i v Hlinkově příchodu do Vrchlabí. „Jardu Hlinku přemluvil Jarda Bednář, aby na tuto misi ve Vrchlabí nebyl sám. Samozřejmě Hlinka ještě zdaleka není definitivní. Má zcela jasnou podmínku, že pokud dostane v průběhu ledna zajímavou nabídku z vyšší soutěže, tak z vrchlabské mise sejde," objasňuje Jakubec situaci okolo Hlinky, mistra světa z roku 2001 a čtyřnásobného extraligového šampiona se Spartou.

Reklama

Související témata: