Hlavní obsah

110 let historie. Znáte milníky a osobnosti českého hokeje?

Znáte historii našeho hokeje - co, kdy, kde, kdo? U příležitosti 110. výročí českého hokeje vznikla audiovizuální internetová časová osa věnovaná nejvýznamnějším milníkům z pohledu dosavadní historie českého, resp. československého hokeje. Teď můžete nahlédnout do projektu, který mapuje období od roku 1908 po současnost.

Foto: Český hokej

Vývoj českého hokeje, kterému je už 110 let.

Článek

"Vytvoření časové osy historie hokeje bylo na základě námi předložené koncepce připomínání oslav 110 let od vzniku Českého svazu ledního hokeje schváleno již na podzim minulého roku, nicméně mnoho času zabrala rešerše archivních materiálů, licenční podmínky pro užití na internetu, následně také korektura a diskuze o rozsahu užití jednotlivých materiálů," přiznává Petr Nitsche z agentury BPA, která stojí za vznikem tohoto unikátního sběru informací.

ODKAZ NA INTERAKTIVNÍ PROHLÍDKU

Internetová timeline si neklade za cíl pokrýt všechny roky hokejové historie ani jít zcela do hloubky, ale prostřednictvím audiovizuálně zajímavé formy připomenout ty nejdůležitější milníky a osobnosti, u nichž mohou společně zavzpomínat dědeček, tatínek i vnuk.

„Za Český hokej jsem rád, že máme kromě kamenné Síně slávy i tento moderní odkaz 110 let trvající hokejové historie. Doufám, že se v nejbližší době rozšíří o další milníky a úspěchy českých hokejistů či hokejistek," věří prezident Českého hokeje Tomáš Král.

Reklama

Související témata: