Hlavní obsah

Plzeň - Frölunda 1:3Příliš tvrdá švédská ocel! Plzeň si finále Ligy mistrů nezahraje

mm, škvČTKSport.cz
Aktualizováno

Konec nadějím! Ani v letošní sezoně si český tým finále Ligy mistrů nezahraje. Plzeňští hokejisté v odvetném semifinálovém utkání podlehli švédské Frölundě i doma, tentokrát 1:3. Úvodní měření sil ve Švédsku skončilo minulý týden výhrou göteborského celku 6:3. Švédský vítěz Champions League z let 2016 a 2017 ve čtvrtfinále letošního ročníku vyřadil českého mistra Kometu Brno.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Útočník Ryan Lasch (vlevo) z Frölundy střílí úvodní branku zápasu.

Článek
Fotogalerie

Škoda končí na třetím místě, švédský tým si v pátém ročníku soutěže zahraje počtvrté finále. To je na programu 5. února a Frölunda se v něm utká s lepším ze dvojice Mnichov - Salcburk. Odveta se hraje ve středu, první zápas skončil před týdnem bezbrankovou remízou.

Plzni se v úvodu nedařilo a místo útoku na smazání tříbrankové ztráty z prvního duelu nabrala ještě větší manko. Lundqvist a Carlsson ještě v šancích neuspěli, ale ve čtvrté minutě otevřel skóre Lasch. Americký útočník ujížděl po pravé straně, oklamal Frodla, objel branku a zasunul puk u tyčky, kde gólmana nestihl zastoupit obránce Allen.

Za Indiány se dostal do první šance až v osmé minutě Pulpán, ale Gustafssona nadvakrát nepřekonal. Frölunda se ubránila i při Moverareově trestu a potom kryl Gustafsson i Strakovu teč. Frodl si poradil s Westerlundovou příležitostí a na druhé straně neuspěl s tvrdou ránou Jones.

V úvodu druhé části zahrozil opět kapitán Frölundy Lundqvist. Za Plzeň nebezpečně pálil Vráblík. Ve 28. minutě měl dvě možnosti v rychlém sledu Carlsson. Za domácí neuspěli Gulaš, který trefil tyč, Kratěna ani Preisinger.

Ve 32. minutě mohla zvýšit Frölunda. Frodl ale při přečíslení soupeře vyrazil Fagemův pokus a puk nedotlačil do branky přes obránce Kvasničku Ponthus Westerholm. Plzeň se neprosadila při Lindströmově vyloučení, při kterém měl největší šanci Němec.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se Plzeň bránila při Kodýtkově čtyřminutovém trestu a po 119 sekundách po pauze přesilovku využil Hjalmarsson, který doklepl puk do prázdné branky. Hned za 42 sekund se Frölunda radovala znovu. Allenovi vypíchl puk Rosseli Olsen a Mustonen sám před Frodlem uspěl bekhendovým zakončením.

Při Pulpánově trestu měl další možnost Lundqvist, v pokračujícím oslabení byl blízko gólu Allen, který v prvním duelu vstřelil hattrick. Čisté konto sebral Gustafssonovi v 51. minutě střelou zápěstím Denis Kindl. Plzeň zkoušela vylepšit výsledek i při Pourově trestu, ale Jones minul. Přesnou mušku pak neměl ani Kantner.

Plzeň i přes vyřazení při své druhé účasti v Lize mistrů dosáhla na nejlepší výsledek poté, co v sezoně 2016/17 vypadla v první kole play off. Sklidila proto v závěru od pěti tisíc diváků aplaus.

Semifinále play off hokejové Ligy mistrů - odveta:
Škoda Plzeň - Frölunda Indians 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 51. D. Kindl - 4. Lasch (P. Carlsson, Moverare), 42. S. Hjalmarsson (Lindström, Pathrik Westerholm), 43. Mustonen. Rozhodčí: Piechaczek, Rohatsch (oba Něm.) - Hynek, Lhotský (oba ČR). Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 5105. První zápas: 3:6, postoupila Frölunda.
Plzeň: D. Frodl - Pulpán, Čerešňák, Allen, N. Jones, Vráblík, Kaňák, Kvasnička - Gulaš, Jan Kovář, D. Kindl - Eberle, Kodýtek, P. Straka - V. Němec, Kratěna, Indrák - Kantner, Preisinger, Pour. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík, J. Špaček a Pejchar.
Frölunda: J. Gustafsson - G. Lindström, Sigalet, Grönlund, Genoway, Moverare, Ekbom, Westerlund - Rakhshani, J. Lundqvist, Friberg - S. Hjalmarsson, P. Carlsson, Lasch - Fagemo, Pathrik Westerholm, Ponthus Westerholm - Rosseli Olsen, Mustonen, Stalberg. Trenéři: R. Rönnberg, Lundskog a K. Näslund.

Reklama

Související témata: