Hlavní obsah

Náročný Jágrův program. Dotáhnout Kladno do extraligy a pak se Zemanem do Číny

Praha

Pořádně nabitý program bude mít v příštích dnech útočník a majitel hokejového Kladna Jaromír Jágr. Už v pátek může Rytíře po pěti sezonách strávených v první lize vrátit do extraligy, následně jej ještě v neděli a v úterý čekají závěrečná dvě kola baráže. A poté, patrně hned den po skončení prolínací soutěže, sedmačtyřicetiletá legenda doprovodí prezidenta republiky Miloše Zemana na jeho návštěvě Číny. Informovaly o tom Lidové noviny, podle nichž by se měl prezidentské cesty zúčastnit i fotbalista Pavel Nedvěd.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Útočník a majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr.

Článek

„Jaromír Jágr se připojí k prezidentské delegaci, která příští týden odletí na návštěvu Číny. Jarda je v uvozovkách vyslancem českého sportu," řekl Sport.cz tiskový mluvčí kladenských Rytířů Vít Heral s tím, že podrobný itinerář cesty v klubu neznají, neboť je v režii Kanceláře prezidenta republiky.

Jágr by se mohl stát tváří hokejového turnaje příštích zimních olympijských her, které se v roce 2022 budou konat v čínském Pekingu. V minulosti pak byl olympijský vítěz z Nagana hlavní marketingovou tváří čínského výrobce chytrých telefonů Huawei.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Kladenský Jaromír Jágr se raduje z gólu proti Pardubicím.

„Náš klub zároveň tento pátek posílá do Číny s předstihem juniorský tým, který přijal pozvání čínského hokejového svazu a bude tréninkovým partnerem jednoho z čínských výběrů," dodal Heral.

Prezidenta Zemana bude při jeho cestě do Číny doprovázet i zástupce Českého hokeje. Buď přímo jeho prezident Tomáš Král, nebo některých z jeho zástupců, kterého by pověřil.

„Předmětem jednání, která povede, bude další postup plnění memoranda o vzájemné spolupráci, které jsme před časem s čínským hokejem podepsali. Některé akce v rámci memoranda již proběhly; mládežnický výběr Číny u nás absolvoval přípravu a utkal se s našimi hokejisty," uvedl pro Sport.cz tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

„Rozeběhla se i spolupráce na klubové úrovni, s čínskými partnery spolupracují Bílí Tygři Liberec, Rytíři Kladno, na turnaje do Číny pravidelně v posledních třech ročnících létali mladí hokejisté Slavie. Jeden z dalších bodů, o kterých se teď uvažuje, je zařazení jednoho z olympijských výběrů Číny do některé z našich nižších soutěží. Rozhodnutí ale ještě nepadla," doplnil Zikmund.

Reklama

Související témata: