Hlavní obsah

Kalhotky a podprsenky dolů! Univerzitní hokejové derby přilákalo víc diváků než extraliga

Byl to večer, který jim jistě záviděli i hokejisté extraligových Vítkovic. Vždyť průměrná návštěvnost jejich domácích duelů v probíhající sezoně činí 5010 fanoušků na zápas, nejvíc příznivců dorazilo na derby s Třincem (6306). Na středeční ostravské univerzitní derby mezi Vysokou školou báňskou – Technickou univerzitou Ostrava a Ostravskou univerzitou dorazilo do Ostravar Arény 8250 diváků, čímž byl v České republice stanoven nový rekord na utkání univerzitního sportu. A že se bylo na co koukat! Nejen na hokej...

Foto: Sport.cz

Fanynky se "svlíkačky" nezalekly.

Článek
Fotogalerie

Před utkáním byla Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava považována za jednoznačného favorita. Tuto roli nakonec potvrdila, na výhru 6:4 se ovšem pořádně nadřela, vždyť ještě deset minut před koncem základní hrací doby bylo skóre nerozhodné 3:3.

Zápas se hrál v bouřlivé atmosféře, fanoušci obou týmů před utkáním uspořádali pochod na stadion a během duelu se pak blýskli několika vydařenými choreografiemi.

Foto: Sport.cz

Zaplněná Ostravar Aréna na univerzitním hokejovém derby.

V sedmém ročníku Ostravského derby však, jak už bývá zvykem, nešlo pouze o hokej.

Foto: Sport.cz

Jedna z odvážnějších fanynek během "svlíkačky".

Bohatý doprovodný program doplnila soutěž rektorů nebo takzvaná "svlíkačka", během níž se muži a ženy ve středovém kruhu za hecování tribun předháněli v tom, kdo ze sebe sundá více oblečení.

V přiložené galerii můžete sami posoudit, jak se univerzitním hokejistům i fanouškům vedlo...

Ve čtvrtek proběhla i hokejová bitva o univerzitní krále Prahy. Po roční pauze patří Pohár primátora hl. m. Prahy opět hokejistům Univerzity Karlovy. Ve čtvrtečním finále přehráli tým Vysoké školy ekonomické jednoznačným výsledkem 4:0. Na poháru bude jméno Univerzity Karlovy vyryto již posedmé. Hokejová bitva je projekt studentských organizací čtyř velkých pražských univerzit, kdy se mezi sebou už od roku 2011 utkávají hokejové výběry ČVUT, ČZU, UK a VŠE.

Foto: Vladimír Šigut

Hokejisté Univerzity Karlovy ovládli bitvu pražských univerzit.

Reklama