Hlavní obsah

Vážné zranění slovenského hokejisty. Na léčbu reprezentanta se skládají i Američané

Praha

Měl a snad i má před sebou nadějnou budoucnost. Do života teprve sedmnáctiletého slovenského hokejisty a reprezentanta výběru do 18 let Alexe Kupky totiž hodně tvrdě zasáhlo vážné zranění. Nešťastný moment se mu přihodil hned v úvodním zápase v zámořské juniorské soutěži NAHL v dresu St. Cloud Blizzard. A tím problémy neskončily...

Foto: Sport.cz

Talentovaný slovenský hokejista se zotavuje z vážného zranění

Článek

Má svůj sen. Jako celá řada jeho vrstevníků i on si touží jednou obléci dres některého z týmů slavné NHL. Teď však bude muset slovenský mladíček Alex Kupka své plány na nějakou dobu odložit.

Během hned svého úvodního zápasu za tým St. Cloud Blizzard v NAHL ho shodou okolností jeho krajan a kamarád Artur Turanský z týmu Corpus Christi IceRays narazil zezadu na mantinel tak nešťastně, že mu zlomil obratel v oblasti krku!

Zranění utrpěl bývalý hráč Slovanu Bratislava 18. září. "Naštěstí měl hokejového boha na své straně a stojí na nohách," říkal trenér Kupkova týmu Moe Mantha.

Na brzký návrat však může hokejista zapomenout. Kupka nemůže hýbat hlavou a krkem, které bude mít zafixované ještě zhruba tři měsíce. Že i přesto může mladíček mluvit o štěstí, svědčí fakt, že podle lékařů tento druh zranění často mívá doživotní následky. Tomu by se Kupka měl vyhnout.

Turanský dostal za svůj zákrok trest do konce zápasu. "Bohužel někteří hráči nemají úctu před soupeřem a zvlášť když je ve zranitelné pozici," zlobil se na viníka trenér Mantha. O rok starší Kupkův soupeř poté navštívil svého krajana v nemocnici.

Tím však celá anabáze neskončila. Kupkův otec Ronald sledoval zápas svého syna doma na internetu. Po nešťastném momentu se za ním okamžitě vydal do Ameriky, kde však zjistil, že pojištění, které syn má, nezahrnuje hokejová zranění. Aspoň nějaké peníze na léčbu tak půjdou z tzv. "doplňkového pojištění", další finanční prostředky však musí rodina získat sama.

Pomoci zraněnému hokejistovi se tak rozhodli i samotní fanoušci v Minnesotě, kde klub hraje, když potřebné peníze chtějí získat sbírkou, kterou už také vyhlásili na sociálních sítích.

Reklama