Hlavní obsah

Chvíle hrůzy na hokeji! Bitkař schytal dvě přesné rány a upadl do bezvědomí

Hershey/Praha

Během své kariéry absolvoval desítky bitek, jen v probíhající sezoně už jich má na kontě šest. Ta úterní v utkání zámořské farmářské AHL proti Charlotte Checkers však pro hokejistu Kalea Kessyho z Hershey Bears nedopadla vůbec dobře...

Foto: Sport.cz

Derek Sheppard mává na doktora, aby přišel na pomoc Kaleovi Kessymu, jenž ztratil vědomí.

Článek

Sedmadvacetiletý kanadský útočník si v polovině druhé třetiny dohodl pěstní souboj s o dva roky mladším krajanem Derekem Sheppardem. Od prvního zasazeného úderu však uběhlo jen sedm vteřin a šarvátka byla u konce.

Kessy totiž obdržel dvě přesné rány pravačkou na bradu, přičemž po té druhé ztratil vědomí a zůstal ležet na ledě. Sheppard i oba čároví rozhodčí okamžitě začali mávat směrem ke střídačkám, aby Kessymu přispěchali na pomoc doktoři.

Po necelých deseti minutách jej zdravotníci umístili na nosítka a odvezli do nemocnice. Podle očitých svědků zůstala na ledě pod ručníky spousta krve.

„Kale Kessy ztratil vědomí, ještě na ledě ho ale znovu nabyl. Je bdělý a ve stabilním stavu převážen do zdravotnického zařízení. Před opuštěním ledu svým spoluhráčům řekl, aby zápas vyhráli," uvedlo Hershey na svém Twitteru.

Ti mu jeho přání splnili. Přestože se několik minut zvažovalo, jestli utkání předčasně neukončit, nakonec se pokračovalo. Domácí, v jejichž brance odchytal celé střetnutí český gólman Vítek Vaněček, ve zbylém průběhu přidali dva góly a triumfovali 6:1.

Reklama