Hlavní obsah

Českému talentu se povedl neskutečný kousek! Čím ohromil zámořské hokejové fanoušky?

Spokane/Praha

Tohle se ve WHL ještě nikomu před ním nepovedlo. Hokejový brankář Spokane Chiefs Lukáš Pařík se blýskl v utkání juniorské zámořské ligy. Osmnáctiletá česká jednička posledního draftu NHL si v úterním duelu proti Kamloops Blazers připsala čisté konto a k němu přidala ještě gól do prázdné branky přes celé hřiště.

Foto: Sport.cz

Brankář Lukáš Pařík jako první český hokejista prošel letošním draftem NHL. Ve třetím kole si ho vybralo na 87. pozici Los Angeles.

Článek

Pařík, který je podepsaný pod organizací Los Angles Kings, v úterním klání zámořské juniorské lize WHL lapil všech 36 střel hostujícího celku. Tím ale jeho parádní představení před vlastními fanoušky neskončilo.

Do konce utkání zbývalo odehrát posledních 50 vteřin. Pařík za stavu 2:0 pro domácí zachytil nahozený kotouč, srovnal mířidla a střelou přes celé hřiště navýšil skóre na konečných 3:0 pro Chiefs. Připsat si čisté konto a gól k tomu se v historii soutěže ještě nikomu nepovedlo.

Mládežnický reprezentační gólman, který se do zámoří přesunul z juniorského týmu libereckých Bílých Tygrů, se k brankářskému hokejovému řemeslu dostal v podstatě náhodou. Ještě do čtvrté třídy hrál za Neratovice v poli. Díky dvěma úrazům vyzkoušel práci mezi třemi tyčemi a už u ní zůstal.

Reklama

Související témata:
Spokane