Hlavní obsah

Lopatu do ruky. Slovenský hokejista maká na stavbě, aby uživil rodinu

Detva/Praha

Nedá se nic dělat. Do ruky vzal místo hokejky lopatu. Ján Sýkora zažil zápasy v dresu Slovenska, v Česku hrál nejvyšší soutěž v Plzni a Pardubicích, jenže hokej se nyní nehraje, a tak devětadvacetiletý útočník prožívá odlišné dny, maká na stavbě. „Mám rodinu, dvě děti a potřebuju z něčeho žít a platit účty,“ měl říct Slovák pro agenturu TASR.

Foto: repro: instagram sycko17

Slovenský hokejista Ján Sýkora musel na stavbu, aby uživil rodinu.

Článek

„Naučil jsem se pokládat ipu, pracovat s kdejakými věcmi okolo stavby domu. A to jsem tu chvíli. Ten život je krásný, stále se učíš," napsal Sýkora k videu, které umístil na svém instagramu.

Sýkora odehrál v předčasně ukončené sezoně 33 utkání v nejvyšší slovenské soutěži. V dresu Detvy si připsal 32 bodů za 16 gólů a 16 asistencí. Jenže kvůli koronaviru byly evropské soutěže ukončeny a tím pádem jsou někteří hráči bez příjmů.

„Jak jsem to dal na sociální síť, hned se mi začalo ozývat několik spoluhráčů, jestli neumím něco sehnat. Sezona skončila na začátku března a nyní budu téměř půl roku bez příjmů. Nejbližší výplata přijde v září, do té doby to musím pořešit," přiblížil svoji situaci Sýkora.

Reklama

Související témata:
Lopata