Hlavní obsah

Hokejové Vítkovice rozvážejí po Ostravsku ochranné štíty

Ostrava

Vítkovický hokejový klub pomáhá v boji proti šíření onemocnění covid-19. Po akci Šije celé Česko (výroba a distribuce roušek) se připojil i k projektu Tiskne celé Česko, který distribuuje ochranné štíty z 3D tiskáren u Chrudimi do různých institucí, vesměs domů s pečovatelskou službou a podobných zařízení.

Foto: HC Vítkovice Ridera

Prezident Vítkovic Petr Hand (vpravo) při předání ochranných štítů na letišti Trnávka.

Článek

Vozidlo s logem HC Vítkovice Ridera převzalo zásilku štítů na letišti Trnávka nedaleko Příbora na Novojičínsku, kam ji dopravilo jednomotorové letadlo. „Jde primárně o pomoc s distribucí ochranných prostředků tam, kde jsou nejvíce potřeba. Ochranné štíty se vyrábějí na 3D tiskárnách ve východních Čechách a kompletují se v nemocnici v Chrudimi. Odtud pak míří do různých zařízení po celém Česku," uvedl prezident HC Vítkovice Ridera Petr Handl.

„Zajistit logistickou síť není snadné, proto se do ní zapojují organizace či kluby. Někdo zajišťuje prostory svých stadionů jako místní sklad. Odtud se pak štíty přerozdělují v dál. Nebo, a to je náš případ, přepravují štíty přímo do institucí, kterým jsou určeny," pokračoval Handl.

Zásilka, kterou zástupce ostravského klubu převzal na letišti v Trnávce od dobrovolného letce, putovala služebním autem do několika institucí v Novém Jičíně, v Klimkovicích, v Hlučíně a v Orlové. „Vesměs se jednalo o domovy s pečovatelskou službou a podobná zařízení," upřesnil Handl.

Vítkovice nejsou jediným hokejovým klubem, který se do projektu zapojil. V rámci Prahy distribuuje ochranné štíty například Sparta Praha. K projektu se lze připojit prostřednictvím webu tisknecelecesko.cz nebo na sociálních sítích pod hashtagem #Tisknecelecesko.

Reklama

Související témata:
  4 : 0 Kanada - Česko 4 : 0 přestávka Živě
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko