Hlavní obsah

Fasel ještě nekončí, Bříza si musí počkat. Uskuteční se příští MS v jiném termínu?

Moskva/Praha

Byl připraven po 26 letech opustit pozici prezidenta Mezinárodní hokejové federace (IIHF), sedmdesátiletý Švýcar René Fasel v jejím čele ale ještě zůstane. Kvůli pandemii koronaviru a s tím souvisejícím omezeným možnostem cestování byl totiž odložen kongres IIHF, který se měl v Petrohradě původně konat letos v září. Faselův nástupce, kterým se může stát i Petr Bříza, bude zvolen až příští rok.

Foto: Profimedia.cz

Prezident Mezinárodní hokejové federace René Fasel.

Článek

„Ještě patnáct měsíců zůstanu ve funkci. Můj nástupce bude znám v září 2021," prohlásil pro ruskou agenturu RIA Novosti Fasel.

Vedle Břízy se podle dřívějších zpráv chtěli o post šéfa IIHF ucházet i Dán Henrik Bach-Nielsen, Bělorus Sergej Gončarov, Němec Franz Reindl a Kanaďan Bob Nicholson.

Fasel zároveň pro RIA Novosti připustil, že by se MS v Bělorusku a Lotyšsku mohlo příští rok konat v dřívějším termínu. Původně bylo naplánováno od 7. do 23. května. Variantou je posun o dva týdny později.

„Odhadnout, jak bude vypadat příští sezona, je velmi složitá otázka. Zatím nevíme, jestli budeme moci hrát v prosinci, kdy se má konat šampionát dvacetiletých. U mistrovství světa dospělých budeme s oběma zeměmi jednat o posunu termínu dva týdny dopředu," dodal Fasel.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko