Hlavní obsah

Útočný hokej se nám nevyplatil, litovali slovenští junioři

OTTAWA

Slovenským hokejistům do dvaceti let se podařilo ve čtvrtfinále vyřadit USA a po prohře v semifinále se Švédskem se jim nepodařilo dosáhnout na medaile, když prohráli s Ruskem 2:5. "Byl to náročný zápas. Rusové mysleli hodně na obranu," říkal po zápase o třetí místo útočník Tomáš Tatár.

Článek

"Věděli jsme, že tady mají velmi dobrý tým, ale měli jsme před sebou šanci získat medaili, což bylo pro nás vzrušující," řekl Janus po utkání. Gólman, který byl novináři zařazen do ideální sestavy šampionátu, i přes poslední prohru označil čtvrté místo Slovenska za velký úspěch.

Pod oběma góly poraženého celku byl podepsaný útočník Tomáš Tatár. Na první přihrál, druhý vstřelil sám. "Byl to náročný zápas. Rusové mysleli hodně na obranu, přitom my jsme předpokládali, že budou hrát ofenzivní, nátlakový hokej," podotkl Tatár.

Sborná se však rozhodla hrát proti Slovensku jinak než tým USA ve čtvrtfinále a vyplatilo se jí to. "Útočně jsme hráli my a Rusko dávalo góly po rychlých protiútocích," řekl Tatár, autor sedmi branek na mistrovství světa.

Kapitán vítězů Nikita Filatov prohlásil, že Rusové jsou s bronzem nesmírně spokojení. "Bylo to přitom hodně složité, protože předtím jsme všichni dlouho přemýšleli o tom, jak jsme byli blízko k (semifinálovému) vítězství nad Kanadou. Dneska jsme nehráli úplně nejlépe, ale to už je jedno - jsme šťastní, že máme medaili," uvedl nejlepší střelec turnaje.

Reklama

Související témata: