Hlavní obsah

Dokud si nedáš kokain, koupelnu neopustíš! Zámořský hokej řeší další skandál

Praha

Nejen vážná obvinění bývalého bitkaře NHL Daniela Carcilla, který kvůli šikaně a sexuálnímu obtěžování nováčků podal u Nejvyššího soudu v Ontariu žalobu proti třem nejvýznamnějším hokejovým juniorkám v Kanadě a všem klubům v nich startujícím, nyní hýbe zámořským hokejem. Pořádně třaskavou nálož v minulých dnech odpálil i dnes dvacetiletý útočník Eric Guest, který mezi lety 2016 až 2019 hrál kanadskou juniorku Ontario Hockey League (OHL) za Kitchener Rangers.

Foto: Sport.cz

Eric Guest v dresu Kitchener Rangers působících v kanadské juniorské OHL.

Článek

Psal se rok 2016 a Guest, jemuž tehdy bylo šestnáct let, zažíval svou premiérovou sezonu v OHL. V rámci rituálu přijímání nováčků do týmu došlo na událost, na kterou nikdy nezapomene.

Nejde ani tak o pití alkoholu, k čemuž byli „bažanti" staršími a zkušenějšími mladíky nuceni. Šlo o zadání, které následovalo posléze. Podle Guesta byl on a ještě další mladší hokejista svým spoluhráčem přinuceni vyzkoušet kokain.

„Byli jsme zamčení v koupelně a on nám řekl, že nemáme právo koupelnu opustit, dokud si drogu nevezmeme," uvedl Guest ve videu zveřejněném na svých sociálních sítích. Jméno spoluhráče, který ho k tomu přinutil, nezveřejnil. Prohlásil ale, že dotyčný už v té době byl draftován pro NHL.

Guest tehdy ze strachu nikomu nic neřekl a radši staršího spoluhráče poslechl. Nesvěřil se ani tehdejším trenérům mužstva, kterými byli bývalý hráči NHL Matthew Barnaby a Jay McKee.

„Tato obvinění jsou extrémně vážná a potenciálně jde o trestný čin. Erica jsme kontaktovali, abychom od něj získali důležité detaily a mohli začít s vyšetřováním," uvedli Kitchener Rangers v oficiálním prohlášení, když se o Guestových slovech dozvěděli. Zároveň kontaktovali regionální policii ve Waterloo, která celou záležitost začala prošetřovat.

Guest v roce 2019 po třech sezonách v OHL soutěž opustil a poslední ročník odehrál v nižší kanadské juniorce Greater Ontario Junior Hockey League (GOJHL). Neskrývá, že jej trápí psychické problémy, stejně jako závislost na návykových látkách. Zároveň bojuje s depresemi a přiznal, že se u něj objevily i sebevražedné myšlenky.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec