Hlavní obsah

Hrozivé svědectví! Konzumace výkalů či spermatu, sexuální násilí. Zámořský hokej má velký problém

Při čtení těch výpovědí až mrazí a zvedá se z nich žaludek. Pokud by i jen část z těchto tvrzení byla pravdivá, má kanadský juniorský hokej obrovský problém. Dnes již bývalý hráči Daniel Carcillo a Garrett Taylor se podle The Hockey News rozhodli u Nejvyššího soudu v Ontariu podat žalobu proti všem třem nejvýznamnějším mládežnickým hokejovým soutěžím v Kanadě; OHL, WHL a QMJHL; a všem jejím 60 zúčastněným klubům. Důvod? Šikana a sexuální obtěžování nováčků v týmech.

Foto: Profimedia.cz

Daniel Carcillo v roce 2013, kdy s Chicagem poprvé získal Stanleyův pohár.

Článek

Zatímco Carcillo, vyhlášený bitkař, to ve své kariéře dotáhl až do NHL, v níž strávil jedenáct sezon a s Chicagem vyhrál hned dvakrát Stanleyův pohár, Taylor do nejslavnější hokejové ligy světa nikdy nepronikl. Oba však spojují zkušenosti z kanadských juniorek; Carcillo debutoval v OHL v Sarnii v sezoně 2002/03, Taylor o šest let později v dresu Lethbridge ve WHL. A jsou to otřesné zkušenosti...

Carcillo pro The Hockey News, který o nechutných praktikách informoval, uvedl, že v žalobě podané k Nejvyššímu soudu v Ontariu popisuje nejen sexuální útoky na mladé hráče. Ti podle něj byli přinuceni masturbovat před ostatními spoluhráči, stejně jako byli nuceni ke konzumaci výkalů, spermatu a moči. Mluví dokonce i o nechutnostech se zvířaty.

„Tvrdí také, že hráči měli těžké předměty uvázané ke svým genitáliím, které namáčeli do dráždivých a toxických tekutin. Do análů jim strkali různé předměty jako hokejky, košťata nebo jídlo. K tomu museli konzumovat velké množství alkoholu a tvrdých drog," popisuje uznávaný novinář Ken Campbell z The Hockey News.

Foto: Profimedia.cz

Daniel Carcillo z Chicaga v bitce s bostonským Adamem McQuaidem.

Carcillo navíc tvrdí, že o některých věcech, které se při jeho nováčkovské sezoně v OHL v ročníku 2002/02 děly, dobře věděl nejen trenér Sarnie Jeff Perry, ale i generální manažer Terry Doran. Ani jeden z nich ale nezasáhl...

„Tento případ je jménem všech mladistvých, kteří čelili násilným, fyzickým a sexuálním útokům a utrpěli psychologické trauma. Já byl jedním z těchto dětí a vím, že bylo mnoho takových jako já," uvedl ve stanovisku Carcillo, jehož během kariéry trápily psychické problémy a jako profesionální hráč skončil v roce 2015 ve třiceti letech.

Nyní chce pomoct všem mladým hráčům, aby si nemuseli vytrpět to, co musel zažívat on.

Reklama

Související témata: