Hlavní obsah

Bývalý kladenský útočník má o další štaci jasno. Vicemistr světa si zahraje v Polsku

Praha

Marek Hovorka okusí po české extralize a KHL další zahraniční angažmá. Slovenský útočník, jenž v závěru uplynulé sezony nastupoval za Kladno, uzavřel dvouletou smlouvu s JKH GKS Jastrzebie. Polský klub o jeho příchodu informoval na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Profimedia.cz

Marek Hovorka v dresu slovenského národního týmu

Článek

Pětatřicetiletý křídelník pomohl Pardubicím loni na jaře v baráži sedmi zásahy a dvěma nahrávkami k záchraně v soutěži. V dresu Dynama zahájil i minulý ročník, za Východočechy si v šestnácti utkáních připsal šest bodů za tři góly a stejný počet asistencí.

V listopadu se však z hrdiny stal nechtěný. Vicemistr světa z roku 2012 byl v Pardubicích vyřazen z kádru a následně odešel do Kladna. Za Rytíře se Hovorka v osmnácti zápasech střelecky prosadil jen jednou a po sestupu klubu z nejvyšší soutěže zamířil do Polska, který vede slovenský trenér Róbert Kaláber.

Pro Jastrzebie je Hovorka velkou posilou. Před dvěma lety se v dresu slovenské reprezentace představil i na zimní olympiádě v Pchjongčchangu, kde nastoupil do čtyř duelů.

Reklama