Hlavní obsah

Hokejová hvězda se vzdala milionové smlouvy

Curych/Praha

Peníze nejsou všechno. Známý hokejový útočník se rozhodl zabalit své působení v KHL, oželet smlouvu na milion dolarů. Sven Andrighetto dává přednost novému angažmá v rodném Švýcarsku a klidně za méně výhodných podmínek. Tvrdí, že byl varován kolegy z profesionálních týmů, aby z Colorada do Omsku nechodil, ale nedal si říct. „Tehdy jsem si říkal, že určitě popisují podmínky horší, než opravdu jsou. Ale měli pravdu, realita je ještě daleko horší," svěřil se sedmadvacetiletý útočník, který na MS 2018 získal stříbro.

Foto: Profimedia.cz

Známý hokejový útočník Sven Andrighetto (vpravo) se rozhodl zabalit své působení v KHL, kde hrál v dresu Omsku. Švýcar raději oželí smlouvu na milion dolarů a chce hrát doma ve Švýcarsku.

Článek

Ruští hokejisté jsou šikovní, podle švýcarského útočníka však v KHL není tolik prostoru, aby to dokázali. „Jsou výborně trénovaní, umějí skvělé věci, ale většina zápasů se hraje v jakési obrovské křeči," svěřil se hokejista, že nebyl v KHL šťastný.

Svůj díl na tom podle všeho má i kanadský kouč Omsku Bob Hartley. „Před sezónou mi slíbil, že mě bude pravidelně využívat při přesilovkách. Ale pak jsem spíš zřídka chodil na led na nějakých dvacet sekund," prohlásil zklamaně. Tomu připisuje i svoji nepříliš dobrou střeleckou bilanci, když dal jen 13 gólů v 62 zápasech.

Hokejista, který v NHL nastoupil do 227 utkání, má v Rusku kontrakt i na další sezonu, ale počítá s tím, že musí hledat nové působiště. „Někteří funkcionáři klubu mě informovali, že mě pošlou v případě návratu do Ruska na farmu. Zároveň mi bylo objasněno, že nedostanu plat, na který mám na základě smlouvy nárok," neskrýval překvapení. Nebylo tedy jiného řešení, než smlouvu s Omskem zrušit. „Jsou důležitější věci než peníze," poznamenal.

Teď je proto doma ve Švýcarsku a snaží se domluvit s některým z tamních klubů. Samozřejmě za menší odměnu. „Je mi jasné, že v této obzvláště obtížné době kvůli koronavirové pandemii, mi žádný švýcarský tým nemůže vyplatit roční plat ve výši jednoho milionu dolarů. Ale v konečném důsledku jsou přece v životě mnohem důležitější věci než peníze."

Na mysli má třeba svou americkou přítelkyni Bailey, kterou si chtěl během léta vzít. „Žádné velké slávy nejsou povolené, takže jsme svatbu o rok odložili," prozradil hokejista, který nyní žije sám v domě svých rodičů. „Přítelkyně jako Američanka nemůže momentálně do Švýcarska. To mě hodně bolí," přiznal s tím, že se těší na premiérové angažmá ve švýcarské lize s tím, že se snad jeho situace začne obracet k lepšímu.

Reklama

Související témata:
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko