Hlavní obsah

Chomutov loví jména pro krajskou ligu. Dojde také na Dudu?

Chomutov/Praha

Postupný pád z extraligy až do krajské ligy, taková je realita chomutovských hokejistů. Za sešupem je špatná finanční situace, zhruba padesáti hráčům klub dluží téměř 11 milionů korun. Kdo bude za Piráty hrát? První jména vedení klubu oznámilo při úterním setkání s fanoušky.

Foto: piratichomutov.cz

Kolik fanoušků Chomutova bude chodit na přebor?

Článek

„Trenérem bude Petr Martínek, v tuto chvíli můžeme prozradit čtyři hráče, jimiž jsou Petr Jíra, který bude mít na starost i sportovní věci kolem áčka, Angel Krstev, Jiří Gombár a z polské nejvyšší soutěže se nám vrátí odchovanec Kamil Charousek," cituje klubový web Jiřího Sochora, místopředsedu výkonného výboru Piráti Chomutov.

Jak to bude s dalšími jmény, ukáže čas. Jedno zajímavé jméno ale bylo zmíněno. „Volal jsem Radku Dudovi, který mi řekl, že se mám ozvat v září," připojil se Petr Jíra, člen klubového managementu.

Jasné finance v nedohlednu, pohledávky, kolotoč, při kterém se složitě staví budoucnost v první lize. „Do 31. července zašleme na svaz, že končíme v Chance lize, a příští týden ke všemu vydáme podrobné stanovisko," řekl fanouškům Daniel Badinka, předseda výkonného výboru.

Nejbližší plán pro hráče je následují. První tým bude trénovat od 12. srpna dvakrát týdně a měl by sehrát tři až čtyři přípravné zápasy se soupeři z druhé ligy. Následně má být cílem postup do druhé ligy.

„Chceme v maximální míře zachovat dosavadní servis pro fanoušky, ale vše bude odvislé od toho, co si budeme moct dovolit. Nicméně chceme hrát na hlavní ploše arény. Rámcovou představu o rozpočtu máme, ale v následujících dnech ji musíme zfinalizovat a samozřejmě budeme i dál oslovovat partnery, kteří by mohli slyšet na to, že klub nebude přebírat závazky akciové společnosti. Nicméně i zapsaný spolek má závazky ve výši zhruba sedmi milionů, které bychom chtěli do dvou let umořit," dodal Sochor.

Reklama