Hlavní obsah

Ve Švýcarsku vyzdvihují českého mistra světa: V této těžké době ukázal ohromnou solidaritu

Už pátou sezonu v řadě přidá ve švýcarské nejvyšší soutěži čtyřiatřicetiletý český hokejový útočník Roman Červenka. Mistr světa z roku 2010 se dohodl na novém ročním kontraktu s Rapperswilem, v němž působil už v uplynulém ročníku. Klub o tom informoval na svých oficiálních stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Červenka.

Článek

„Těším se na novou sezonu za Rappi. Brzy se uvidíme," vzkázal Červenka na svém Instagramu fanouškům Rapperswilu. V minulé sezoně za něj po překonání zdravotních problémů odehrál 32 zápasů a připsal si 14 gólů a 27 asistencí.

Podle vedení Lakers smlouva s ohledem na současnou nejistotu spojenou s koronavirovou pandemií obsahuje několik možností a případných omezení.

Roman Červenka ukázal v této těžké době ohromnou solidaritu směrem ke klubu, jeho fanouškům, sponzorům a vůbec celé rodině Lakers. Moc nás těší, že se nám podařilo společně najít řešení, které je za současných okolností fér pro obě strany, a že budeme mít tak výjimečného hráče zpátky v našem mužstvu," cení si klub prodloužení smlouvy s českým reprezentantem.

Červenka do Rappersilu zamířil loni v létě, předtím ve Švýcarsku nastupoval dvě sezony za Fribourg a rok strávil v Curychu.

Reklama

Související témata: