Hlavní obsah

Obrovské oživení pro druhou ligu! Zahraje si ji dvojnásobný mistr světa se zkušenostmi z NHL

Praha

Dvojnásobný hokejový mistr světa Jan Hlaváč bude v příští sezoně hrát druhou ligu za Novou Paku.Na konci minulého týdne naznačili, že se pro příští sezonu dohodli na spolupráci s velkou rybou a nechali fanoušky hádat, kdo že se to stane novou posilou hokejové Nové Paky. Teď už je všechno odtajněné - druholigový klub z okresu Jičín získal do svých řad dvojnásobného mistra světa, třiačtyřicetiletého útočníka Jana Hlaváče.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Hlaváč ještě v dresu Sparty

Článek

„Hlavní důvod mého působení v Nové Pace je můj bratr, který zde bude působit jako jeden z trenérů a také velmi dobré hokejové zázemí," vysvětlil Jan Hlaváč na facebooku novopackého klubu.

Se svým o dva roky starším bratrem Petrem se potkal už v minulé sezoně ve druholigovém Vrchlabí, kterému se podařilo postoupit do Chance ligy. Jan Hlaváč k tomu pomohl jako hráč, jeho bratr jako asistent trenéra. Od příštího ročníku mají Nová Paka a Vrchlabí domluvenou úzkou spolupráci.

„Na sezonu se samozřejmě moc těším a doufám, že se mi budou vyhýbat zranění, abych byl v plné síle a mohl odehrát co nejvíce zápasů," přeje si Hlaváč, jenž v uplynulé sezoně odehrál za Vrchlabí 30 zápasech s bilancí 23 gólů a 32 asistencí. Tři duely v minulé sezoně zaznamenal i v Chance lize za Slavii.

Hlaváč má ve své sbírce kompletní sadu medailí z MS – v letech 1999 a 2005 získal zlato, v roce 2006 stříbro a v roce 1998 bronz. Ve své bohaté kariéře odehrál 436 zápasů v NHL, vyzkoušel si i nejvyšší soutěž ve Švédsku a Švýcarsku. V tuzemské extralize nastupoval za Spartu, Kladno a Liberec, s Pražany má mistrovský titul z roku 2007.

„Očekávám a doufám, že se nám podaří postoupit do vyřazovacích bojů a že kluci budou mít z hokeje radost a budou se těšit na každý zápas jako já," vyhlíží Hlaváč start nového ročníku tuzemské třetí nejvyšší soutěže.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec