Hlavní obsah

Rousek chytil sám sobě gól! Trochu jsem se tomu smál a karma mi to vrátila, prozradil Pavelka

To se jen tak nevidí! Kuriózní kousek předvedl sparťanský útočník Lukáš Rousek v prvním čtvrtfinále Generali Česká Cupu v Liberci. Za stavu 0:3 mohl v polovině utkání snížit a vrátit Pražany do zápasu. Blafákem už vyzrál na gólmana Bílých Tygrů Jaroslava Pavelku a puk mířil do klece. Jenže Rousek ještě stačil nechtěně v pádu puk těsně před brankovou čárou vyrazit. A jisté brance zabránit.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Jaroslav Pavelka a Lukáš Rousek ze Sparty.

Článek

„To jsem měl velké štěstí. Trošku jsem se tomu smál a karma mi to asi vrátila,“ usmál se gólman Jaroslav Pavelka, který připomenul lacinou branku na začátku třetí třetiny, kdy nezachytil Buchtelovo nahození z vlastní poloviny.

„Bohužel jsme si při jedné příležitosti vyhodili puk z odkryté branky sami, což se stane, ale pak jsme se na druhou stranu šťastně dostali do zápasu,“ okomentoval celou situaci Lukáš Pech.

Sparta pak dokázala ještě rychle snížit na 2:3 gólem Marka Kvapila. „Vedli jsme 3:0 a už to vypadalo, že to v klidu dohrajeme. Bohužel pak přišla moje chyba, když jsem špatně odhadl kotouč, a Spartu to nakoplo. Měla pak nějaké šance, ale podali jsme týmový výkon a dovedli jsme zápas k vítězství,“ liboval si Pavelka.

Dvoubrankový náskok do odvety bílým šelmám vrátil v závěru utkání Jaroslav Vlach. „Dvěma góly jsme korigovali stav a měli několik dalších šancí na vyrovnání. Hraje se však šedesát minut, takže celkově je porážka neúspěch. Ve středu nás čeká šedesát minut doma, čtvrtfinále je stále otevřené,“ uzavřel Pech.

Druhý zápas se hraje ve středu na ledě Sparty v 19 hodin.

Reklama

Související témata: