Hlavní obsah

Proč jsme to museli ods*at zrovna my? Hluboká bude čelit borcům, kteří v NHL odehráli 2581 zápasů

Praha

Vskutku mimořádná podívaná se naskytne 19. září hokejovým fanouškům, kteří v Českých Budějovicích dorazí na zápas úvodního kola Jihočeské krajské ligy mezi nově založeným týmem Samson České Budějovice a Hlubokou nad Vltavou. V dresu domácího klubu, který založil někdejší útočník národního týmu Martin Hanzal spolu se svým bratrem Jiřím, nastoupí kromě Hanzala i další tři bývalí reprezentanti s bohatými zkušenostmi z NHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Hanzal na snímku z roku 2015.

Článek

Za Samson vyjedou na led v prvním soutěžním utkání nové sezony i Hanzalovi kamarádi; kteří už rovněž skončili s vrcholovým hokejem; Rostislav Klesla, Radim Vrbata a Václav Nedorost. Všichni čtyři dohromady ve slavné NHL odehráli neuvěřitelných 2581 zápasů.

Samson čtyřlístek ostřílených bardů oznámil jako své posily pro nadcházející ročník. Zatím je ale jisté jen to, že všichni společně nastoupí právě v duelu proti Hluboké nad Vltavou. O dalších startech rozhodne i jejich pracovní vytížení. Nedorost působí jako sportovní manažer v Mladé Boleslavi, Klesla trénuje ve Vítkovicích.

Oznámení zvučných posil pro Samson každopádně vzbudilo na sociálních sítích velkou pozornost. I mezi hráči Hluboké nad Vltavou, kteří budou hvězdám čelit. „Tak tohle bude sranda," napsal na svém Twitteru obránce Matěj Mayer a připojil smajlíka. „Nevím, proč jsme ten jejich první zápas doma museli ods*at zrovna my," dodal s dalším smajlíkem.

Třicetiletý Hanzal, jenž stojí za vznikem nového klubu z Českých Budějovic, měl sice až do konce července platnou smlouvu s Dallasem v NHL, kvůli dlouhodobým potížím se zády, kvůli kterým podstoupil i tři operace, ale odehrál poslední zápas v NHL v prosinci 2018 a další už nepřidá.

Minulý týden si připsal premiérový start za Samson, k výhře 4:2 nad Soběslaví v přípravném utkání přispěl dvěma góly. Spolu s ním se v sestavě objevili i bývalí extraligisté Vladimír Sičák a František Mrázek.

Reklama