Hlavní obsah

Fanoušci nesmí na hokeji stát. Jablonec koupil 500 židlí, stejným směrem jdou i Pardubice

Praha

Český člověk hledá vždy řešení. Jedno se nově objevilo v hokeji. Podle vládních opatření nemohou kluby na utkání prodávat lístky na stání. V druholigovém Jablonci vyřešili situaci po svém, koupili 500 židlí. Stejným směrem se vydaly i extraligové Pardubice, do sektoru na stání rozestaví židle.

Foto: hcdynamo.cz

Do sektoru na stání přijdou v Pardubicích židle.

Článek

Vzhledem k opatření ministerstva zdravotnictví v minulých dnech to chvíli vypadalo, že na jablonecký hokej se vzhledem k absenci sedadel na zimním stadionu diváci chvíli nepodívají. Vedení klubu ale podniklo kroky, které vedly k tomu, že od soboty bude na zápasech k dispozici přes 500 míst k sezení.

„Když jsme dostali informaci o mimořádném opatření vlády, kterým je omezen prodej vstupenek k stání ve vnitřních prostorách, s hrůzou jsme si uvědomili, že u nás v Jablonci je na stadionu jen minimum míst k sezení... Opatřili jsme na stadion více než pět set židlí – sedaček, které budou očíslovány a budou na ně prodávány číslované vstupenky, takže každý divák bude mít zajištěné číslované místo k sezení," vysvětlil pro klubové stránky hcvlci.cz generální manažer Vlků David Bartel.

Klub nakoupil židle na pobočce jednoho obchodního řetězce, a ještě získal slevu. „Díky vstřícnosti ředitele marketu pana Jiřího Pospíšila jsme dostali na židle slevu a jednak nám bylo zajištěno potřebné množství sedaček. Díky tomu, že je generální manažer starý lišák, je nyní zajištěno pro diváky v Jablonci více než pět set míst k sezení," směje se Bartel.

I přes tuto novinku se sobotní utkání s Trutnovem neuskuteční kvůli pozitivnímu nálezu na covid-19. Ten byl objeven u jednoho z jabloneckých hráčů.

Pardubice připraví židle

Posun zaznamenali také v extraligových Pardubicích. Fanoušci, kteří si koupili lístky na stání, se na hokej podívají. Hokejový klub Dynamo Pardubice reaguje na nová nařízení tím, že do sektoru na stání na Jižní tribuně postaví židle, aby diváci mohli sedět.

„Nové nařízení nás příliš nepotěšilo, ale samozřejmě jej budeme respektovat. Do sektoru na stání připravíme židle, abychom dodrželi veškerá opatření a splnili náš slib, že každý, kdo si koupil permici nebo vstupenku, se na hokej podívá," uvedl Dušan Salfický, sportovní ředitel klubu.

Reklama

  Česko - Rakousko dnes 17 : 10
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín