Hlavní obsah

Další odložené zápasy v extralize! Podezření na covid-19 má Kometa, celý tým jde na testy

Praha

Po čtvrtečním souboji Vítkovic s Litvínovem kvůli výskytu onemocnění covid-19 v týmu Ostravanů se s jistotou neodehraje už druhý ze sedmi zápasů prvního kola hokejové extraligy. Tentokrát má problémy Kometa, jejíž šest hráčů a jeden člen realizačního týmu nahlásili vysoké teploty a celý tým podstoupí testy na covid-19. Odložen tak musel být nejen páteční duel Brňanů s Třincem, ale i jejich nedělní utkání druhého kola v Litvínově.

Foto: Facebook: HC Kometa Brno

Fanoušci Komety Brno v pátek na hokej nevyrazí.

Článek

Páteční bitva Brna s Třincem měla být jednoznačným šlágrem úvodního kola nového extraligového ročníku, vždyť se proti sobě měly postavit týmy, které jako poslední získaly Masarykův pohár - Oceláři tuzemskou nejvyšší soutěž opanovali loni, Kometa předloni.

Jenže hrát se dnes nebude. „Šest hráčů a jeden člen realizačního týmu přes noc nahlásili vysoké teploty, z tohoto důvodu rušíme dva nejbližší zápasy a přesunujeme je na jiný termín. Celý klub podstoupí testy a podle toho budeme dál informovat. Prozatím se víc k situaci vyjadřovat nebudeme," oznámil na stránkách Komety její majitel a zároveň hlavní trenér Libor Zábranský.

Brno tedy nenastoupí ani v neděli na ledě Litvínova, který už musel vynechat i duel prvního kola kvůli výskytu koronaviru ve Vítkovicích. Chemici v neděli přesto hrát budou, v rámci předehrávky 20. kola nastoupí doma proti Hradci Králové, který měl původně v neděli sehrát utkání 2. kola proti Vítkovicím.

„Bohužel je to paradox, ve čtvrtek jsem byl nadšený z přístupu hráčů na tréninku před zápasem s Třincem, všichni se cítili výborně, ale během posledních pár hodin je situace úplně jiná. Ještě v pátek všichni hráči včetně zaměstnanců klubu podstoupí testy a podle informací laboratoře bychom měli mít výsledky v sobotu večer nebo v neděli ráno," sdělil Zábranský.

Pokud by se nákaz onemocněním covid-19 v Brně potvrdila, tým by musel do desetidenní karantény. V té už skončily Vítkovice, který ve čtvrtek večer potvrdily sedmnáct nakažených hráčů a dva trenéry.

Odložené zápasy musí kluby sehrát do 40 dní, jinak bude případně o osudu duelů rozhodovat sportovně-technická komise. Pokud by se nestihla sehrát všechna utkání v základní části, může v tabulce rozhodovat bodový průměr. Podmínkou postupu do předkola a play off je absolvování alespoň poloviny zápasů dlouhodobé části.

Reklama

Související témata: