Hlavní obsah

Švýcarsko se bude ucházet o pořádání hokejového MS v roce 2026

Praha

Po zrušení hokejového mistrovství světa v roce 2020 ve Švýcarsku kvůli světové pandemii koronaviru chce švýcarská hokejová asociace SIHF uspořádat světový šampionát v roce 2026. Informaci přinesl server srf.ch. Zpráva se stala veřejnou po úterní tiskové konferenci.

Foto: Facebook: SC Bern

Ilustrační foto

Článek

Oficiálně nemůže Švýcarsko hostit mistrovství světa až do roku 2025, protože všechny předcházející šampionáty už mají uděleny organizátory.

Následující šampionáty budou hostit tyto země: 2021 (Bělorusko a Lotyšsko), 2022 (Finsko), 2023 (Rusko), 2024 (Česko) a 2025 (Švédko a Dánsko).

Švýcaři kromě kandidatury na první volný termín, který je pro rok 2026, informovali, že jsou připraveni uspořádat turnaj i dříve, pokud by některý už ze schválených organizátorů nemohl dostát svým závazkům.

Letošní mistrovství světa v ledním hokeji, které mělo od 8. května probíhat ve švýcarských městech Curychu a Lausanne, se neuskutečnilo kvůli pandemii koronaviru.

Češi mělií utkání základní skupiny odehrát v Lausanne spolu se Švédskem, Běloruskem, Kanadou, Velkou Británií, Slovenskem, Dánskem a Německem.

Reklama

Související témata: