Hlavní obsah

Útočník Kaut opouští Pardubice a bude hrát za MODO Hockey

Praha
Aktualizováno

Hokejový útočník Martin Kaut z Colorada končí dočasné působení v extraligových Pardubicích a bude hrát ve druhé nejvyšší švédské soutěži za MODO Hockey. V Česku se totiž od 12. října z nařízení vlády kvůli šíření nemoci covid-19 zastavily soutěže a trvá i zákaz tréninků ve vnitřních prostorech.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Martin Kaut končí dočasné působení v Pardubicích a bude hrát ve druhé nejvyšší švédské soutěži za MODO Hockey.

Článek

"S Coloradem jsme byli domluveni, že u nás bude mít Martin dostatečné zápasové vytížení. Máme s ním uzavřenou smlouvu do 5. listopadu s tím, že následně se rozhodne, jak a kde bude Martin pokračovat. Bohužel se u nás nehraje, Martin nemá dostatečné herní vytížení, proto Colorado rozhodlo, že Martin odchází už nyní do Švédska, kde může hrát," řekl klubovému webu sportovní ředitel pardubického Dynama Dušan Salfický.

Jednadvacetiletý Kaut stihl odehrát všechny čtyři duely Dynama v této sezoně extraligy a vstřelil jednu branku. "Mrzí nás, že nemůžeme více využít jeho služeb," dodal Salfický.

Kaut se do Pardubic vrátil po dvou letech. Odchovanec Žďáru nad Sázavou před sezonou 2018/19 po draftu NHL odešel do Colorada a v minulém ročníku v NHL debutoval. Za Avalanche, kteří si jej vybrali v 1. kole na 16. pozici, sehrál devět utkání a zaznamenal dvě branky a jednu asistenci. Převážnou část ročníku strávil na farmě v AHL v celku Colorado Eagles a v 34 duelech nasbíral 18 bodů za pět gólů a 13 asistencí.

V AHL strávil i první ročník v Severní Americe. V 63 utkáních základní části zaznamenal 26 bodů za 12 branek a 14 asistencí. Ve čtyřech duelech play off skóroval dvakrát.

V extralize stihl za Pardubice před odchodem do zámoří odehrát 74 utkání a nasbíral 23 bodů (12+11). Na kontě má také devět startů za českou reprezentaci s bilancí osmi bodů (1+7).

Pro letní dohrávku sezony NHL se na soupisku Avalanche nevešel a připravoval se s Pardubicemi. Colorado v play off vypadlo ve 2. kole po porážce s Dallasem 3:4 na zápasy.

Kaut nyní posílí slavný celek z Örnsköldsviku, za který chytal v závěru minulé sezony před letním odchodem do finského Pelicans Lahti Patrik Bartošák. Klubu se ale v nové sezoně zatím nedaří, se sedmi body ze sedmi zápasů je až na 13. pozici.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko