Hlavní obsah

Hokejista Eliáš draží kalendář pro UNICEF

PRAHA

Unikátní formou vstoupil hokejista Patrik Eliáš do projektu UNICEF, jehož je vyslancem. Finanční prostředky na očkovací vakcíny pro děti chce zajistit pomocí dražby svého nástěnného kalendáře „Patrik Eliáš: My New York“.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejista Patrik Eliáš s manželkou Petrou.

Článek

Na třinácti černobílých fotografiích (včetně titulu) o rozměrech 60 x 47 cm je zachycen každodenní život českého hokejisty v metropoli USA.

V těchto dnech probíhá na Aukro.cz dražba kalendáře, který hokejista podepsal. Zbývajících deset výtisků, které Patrik Eliáš podepsal, si zájemci mohou zakoupit v mimořádné nabídce e-shopu UNICEF www.unicef.cz nebo v pražské prodejně UNICEF v Domě OSN. Jeden kalendář stojí 3000 Kč.

Už tato částka z deseti kalendářů postačí ke komplexnímu proočkování pěti dětí v nejchudších zemích proti šesti hlavním dětským smrtelným nemocem (spalničky, záškrt, černý kašel, dětská obrna, tuberkulóza a tetanus).

Ukázka z kalendáře Patrika Eliáše pro UNICEFfoto: <a href="http://www.pravo.cz/">Právo</a>

„Nemohu se smířit s faktem, že denně zemře třicet tisíc dětí z důvodů, kterým se dá snadno zabránit. Proto vznikl i tento kalendář. Díky výtěžku z jeho prodeje a s pomocí této aukce dostanou další děti v nejchudších zemích šanci přežít a snad i naději na lepší budoucnost,“ řekl Patrik Eliáš.

Pavla Gomba, ředitelka českého UNICEF, k aukci uvedla: „Tato aukce je příležitostí vlastnit první z jedenácti originálů podepsaných jak Patrikem Eliášem, tak jeho manželkou Petrou. Navíc ze zcela jedinečného a neopakovatelného období jejich života. Z důvodu komplikací s leteckou dopravou na konci roku nebylo úplně jednoduché podepsané originály z USA k nám dopravit. Jsem si ale jistá, že šťastnému výherci bude tento kalendář dělat velkou radost – celých dvanáct měsíců letošního roku.“

Autorem fotografií je známý fotograf Petr Ulrych.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko