Hlavní obsah

Hašek má šanci na MS, ale na evropské tour se patrně neukáže

Dominik Hašek má formu, zkušenosti, a tak má šanci startovat na mistrovství světa, které vypukne za tři měsíce na Slovenku, ale na evropské tour se patrně brankář Spartaku Moskva neukáže. V úvahu přitom stále připadají Švédské hry v únoru a v dubnu České hry. Podle reprezentačního trenéra Aloise Hadamczika ale v sobotu šestačtyřicetiletý gólman nebude povolán.

Foto: Milan Syruček, ČTK

Brankář Spartaku Moskva Dominik Hašek

Článek

"Výkonnost Dominika Haška stále roste, stejně jako v Pardubicích. Druhou polovinu Kontinentální ligy má zatím famózní. Není třeba ho zkoušet. V nominaci ho tak zatím nemám. Na evropské tour dávám přednost mladí,“ citoval kouče server Nova Sport.

Přitom před dvěma týdny tomu tak ještě nebylo. Hadamczik připustil možnost, že zkušený gólman může být povolán na České hokejové hry, poslední turnaj před světovým šampionátem, který se odehraje v Brně.

„Pro mistrovství světa je pět abonentů, kteří mohou jet - Vokoun, Pavelec, Neuwirth, Štěpánek a Hašek. Z extraligy tam nikoho nevidím,“ řekl Josef Bruk, Haškův osobní trenér. Vyslovil pětici, kterou má v reprezentačním notesu i Hadamczik.

Pět jmen pro mistrovství světa

Sport.cz položil čtenářům otázku, zda by měl Dominik Hašek být členem národního týmu, který bude obhajovat zlaté medaile. A resumé z téměř dvanácti tisíc hlasujících bylo následovné: 61,9 procent - ano, 38,1 procent - ne.

„Mluvil jsem s trenérem Hadamczikem o návratu do týmu, ale nejdříve je potřeba účastnit se jedné akce na Euro Hockey Tour, abych poznal tým, z toho vzejdou závěry. Pokud budu mít formu a budu zdravý, tak proč nejet na mistrovství světa?" uvedl ve čtvrtek Hašek pro ruský Sport-Express .

Ohledně evropské tour tedy rozdílné odpovědi brankáře a trenéra, v otázce mistrovství světa ale ne. Oblékne opravdu Hašek dres české reprezentace v roce 2011?

Reklama