Hlavní obsah

Rozhodnutí v kauze napadení chodce hokejistou Dudou policie o týden odložila

Rudolf VolemanPrávo

Karlovarská policie o týden odložila rozhodnutí ve věci vyšetřování napadení 63letého muže, kterého před zhruba měsícem na přechodu pro chodce v ulici 1. Máje v Karlových Varech zmlátil chomutovský hokejista Radek Duda.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radek Duda může jít do vězení až na dva roky.

Článek

„Právní zástupce řidiče vozidla BMW kontaktoval vyšetřovatele a požádal o změnu termínu dalších úkonů ve věci podezření z výtržnictví,“ uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

„Z taktických důvodů nemůžeme prozradit, o jaké úkony se jedná, abychom nenarušili průběh vyšetřování případu,“ uvedl Valenta na dotaz, o které konkrétní úkony se jedná.

Valenta nechtěl také odpovědět na otázku, zda-li má být podezřelému předáno obvinění z trestného činu výtržnictví. Policie totiž případ jako podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví vyšetřuje.

„Další informace k případu podá policie během příštího týdne,“ uvedl pouze Valenta. Krátce po napadení chodce Dudův otec v televizi potvrdil, že řidičem BMW byl právě jeho syn.

Napadení chodce vysvětloval tím, že mu důchodce do projíždějícího luxusního vozidla narazil schválně. To ovšem napadený muž, který musel po napadení vyhledat s oděrkami v obličeji lékařské vyšetření v karlovarské nemocnici, zásadně odmítá. Z fotografií rozpoznal, že agresorem byl Duda. Toho už policie vyslýchala. Podle trestního řádu hrozí agresorovi až dva roky vězení.

Reklama