Hlavní obsah

VIDEO: Slováci představili hymnu MS. To není hymna, ale disco-vtip, zlobí se fanoušci

BRATISLAVA

Organizátoři letošního hokejového šampionátu v pátek představili oficiální hymnu mistrovství s názvem Life Is a Game, kterou nazpívala zpěvačka Kristína. Předchozí pokusy o hymnu mistrovství veřejnost ostře kritizovala a organizátoři věří, že Kristína se svým hitem zaboduje. Fanoušci z pořadatelské země jsou však většinou jiného názoru...

Foto: Jan Koller, ČTK

Modelky pózují s maskotem MS v hokeji 2011, které bude hostit Slovensko. Fanoušci dali hokejovému vlkovi jméno Goooly.

Článek

Ředitelka MS 2011 pro komunikaci Michaela Grendelová potvrdila, že oficiální hymnou je Life Is a Game a od ostatních pokusů se organizátoři mistrovství distancovali.

Na skladbu hiphopového dua AMO a Kristíninu píseň Hej, Slovensko! se totiž snesla ostrá kritika veřejnosti. Na facebooku vznikla dokonce petice proti písni, kterou podpořilo přes 50 tisíc lidí.

Ukázalo se, že pravděpodobně šlo o marketingový tah a oficiální hymnou se stala zcela jiná písnička. „Chtěli jsme rozproudit diskusi. Za týden si nepravou verzi pustilo 220 tisíc lidí, takže to splnilo účel,“ uvedl generální ředitel Fun rádia Patrik Zimna.

Interpretku hokejové hymny Kristínu Slováci poznali, když reprezentovala jejich zemi na soutěži Eurovize. „Je mladá, nadaná a sympatická. Našim záměrem bylo, abychom měli moderní hymnu,“ řekl programový ředitel Fun rádia Rastislav Dutka.

Podle diskusí na internetu, ale není ani nová hymna přijata veřejností s nadšením. Mnoha Slovákům například vadí její anglický text. „Proč je píseň v angličtině? Není naše slovenština krásný jazyk?“ reaguje jeden z diskutujících. "Laciné a neposlouchatelné," přidává další z diskutujících. "Je mi to líto, ale zní to jako laciná diskotéková haluška pro čtrnáctky," myslí si další ze slovenských příznivců hokeje. "To není hymna, ale disco-vtip," má jasno jeden z nespokojených.

Reklama