Hlavní obsah

Plzeň má po výhře na Slavii jisté play-off European Trophy

PRAHA

Hokejisté Plzně vyhráli v European Trophy na ledě pražské Slavie 5:3 a zajistili si postup do prosincového play-off v Salcburku a Vídni. Západočeši zvítězili v soutěži pošesté ze sedmi zápasů a v čele Východní divize mají náskok čtyř bodů před Slovanem Bratislava, který už Plzeň nemůže předstihnout.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Plzeňský hráč Radek Duda (vpravo) se raduje se střelcem druhého gólu Petrem Sýkorou v zápase European Trophy proti Slavii.

Článek

To se může podařit jen třetím Českým Budějovicím, které ztrácejí na lídra pět bodů, ale mají dva zápasy k dobru. Tým Mariana Jelínka tak už může plánovat cestu do Rakouska v termínu mezi 16. až 18. prosincem. "Určitě by to bylo pěkné, kdyby se nám to podařilo celé vyhrát," řekl novinářům útočník Petr Sýkora, který dvěma přesilovkovými góly pomohl Plzni k vítězství.

V Edenu na ledě Slavie dostal Plzeň do vedení v sedmé minutě po kombinaci s Kratěnou a Mrňou Hlinka. Vyrovnat mohl ještě v první třetině Kuboš, ale jeho pokus zastavila tyč a ztrátu smazal až po 73 vteřinách druhého dějství Kadlec.

Slavia pak nevyužila 40 sekund trvající přesilovku pěti proti třem. V 38. minutě při početní výhodě nejdříve trefil Sýkora tyč a o pár vteřin později už vrátil hostům vedení.

V závěrečné části Pražané stav otočili díky využitým přesilovkám po střelách obránce Kadlece od modré čáry. Nejdříve 52 vteřin po pauze vyrovnal tečí Vladimír Růžička mladší a v 50. minutě skóroval stejným způsobem Kůrka.

Jenže Plzeň zareagovala, stav srovnal v přesilovce Sýkora a obrat dovršili Mrňa s Kratěnou. Slavia ještě trefila dvakrát tyč a v sedmém vystoupení v soutěži pošesté prohrála.

Kanonýr Sýkora nebyl přes výhru a dvě trefy v početní výhodě s vystoupením Plzně na Slavii úplně spokojený. "Máme v mužstvu kluky, kteří přesilovky fakt můžou hrát, a pro mě je radost s nimi na ledě být. Dávají mi to na voleje. Máme dvě přesilovkové lajny, které můžou dát gól, a na přesilovkách hokej stojí. Ale celkový dojem z dnešního zápasu je, že určitě musíme být lepší. Náš tým má na víc, než jsme dneska předvedli," řekl novinářům Sýkora.

Hokejová European Trophy - Severní a Východní divize:
HC Slavia Praha - HC Plzeň 1929 3:5 (0:1, 1:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 22. Kadlec (Vašíček, Kůrka), 41. V. Růžička ml. (Kadlec, Krejčík), 50. Kůrka (Kadlec, T. Svoboda) - 8. Hlinka (Mrňa, Kratěna), 38. P. Sýkora (Martin Straka, Duda), 53. P. Sýkora (Straka, Vlasák), 55. Mrňa (Hlinka, Kratěna), 56. Kratěna (Hlinka). Rozhodčí: Jebavý, Lacina - Bejček, Lhotský. Vyloučení: 6:7, navíc Johnson (Plzeň) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 868.
Slavia: Kopřiva - Kadlec, Šulc, Roth, Vašíček, Kuboš, Krejčík, Kolařík - Kůrka, T. Svoboda, Tomica - Krenželok, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - T. Hertl, Jaškin, M. Čermák - Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.
Plzeň: A. Svoboda - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Dresler, Havíř, Frolo, Dan Růžička - Duda, Martin Straka, Vlasák - Kratěna, Hlinka, Mrňa - P. Sýkora, Jan Kovář, Johnson - J. Heřman, Pitule, Dvořák. Trenéři: M. Jelínek, Razým, Michal Straka a Pejchar.
Východní divize:
KalPa Kuopio - Kärpät Oulu 3:4 po sam. nájezdech.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Česko - Rakousko dnes 17 : 10
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín