Hlavní obsah

VIDEO: Staroměstské náměstí a smutek. Lidé se loučí s českými hokejisty

PRAHA

Nikomu, kdo projde po Staroměstském náměstí v Praze v posledních hodinách, neunikne, že se stal součástí velkého smutku. Připravené pódium na nedělní rozloučení s českými hokejisty je celý den v obležení. Vlajky, dresy, fotografie, kondolenční kniha a tisíce svíček od lidí, kteří se loučí s Karlem Rachůnkem, Josefem Vašíčkem a Janem Markem. Ti zahynuli ve středu při katastrofě v Rusku, když spadlo letadlo, ve kterém sedělo mužstvo Jaroslavle.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci vzpomínají na české hokejisty, kteří zahynuli při letecké katastrofě v Rusku.

Článek

V pátek položil věnec červených růží před tři velké fotky českých hráčů i prezident Českého hokejového svazu Tomáš Král. Památník byl postaven na místě, kde se shromažďují fanoušci při oslavách...většinou.

Tak tomu bylo i po slavném olympijském Naganu, kdy na toto místo přišlo slavit a poděkovat na sto tisíc fanoušků. V neděli se sejdou opět, ale za úplně jiných okolností.

Fanoušci vzpomínají na české hokejisty, kteří zahynuli při letecké katastrofě v Rusku.foto: Právo/Jan Handrejch

„Na základě dnešní dohody s rodinami jsme se domluvili, že těla hráčů dopravíme rovnou domů, to znamená, že nepojedou na Staromák. Příjezd by měl být v pátek v noci. Rád bych, aby zde byla tichá vzpomínka za přítomnosti lidí, žádné velké formalismy,“ řekl Král po položení věnce k nedělnímu rozloučení.

Celé náměstí, které jindy pulzuje životem, se v těchto dnech proměnilo v jeden velký smuteční zástup lidí, kteří se stále přicházejí rozloučit s Janem Markem, Josefem Vašíčkem a Karlem Rachůnkem...

Fotografie českých hokejistů na pódiu na Staroměstském náměstí - Josef Vašíček, Jan Marek a Karel Rachůnek (zleva)foto: Právo/Jan Handrejch

Fanoušci vzpomínají na české hokejisty, kteří zahynuli při letecké katastrofě v Rusku.foto: Právo/Jan Handrejch

Reklama