Hlavní obsah

Hokejový mistr světa Novotný se neohroženě pustil do rvačky! Tekla krev

Emoce, nervy, frustrace! Úterní utkání švýcarské hokejové ligy mezi celky Ambri-Piotta a Ženevou skončilo hromadnou rvačkou, do které se zapojil i český útočník domácích Jiří Novotný. Rozhodčí rozdali na obou stranách dohromady 153 trestných minut.

Foto: Profimedia.cz

Rvačka mezi hráči týmů Ambri Piotta a Servette Ženeva ve švýcarské lize

Článek

Tři body po výhře 2:0 hráči Ambri získali, ale po závěrečné siréně je ještě čekala nadstavba. Bezprostředně poté, co domácí Brian Flynn vyhodil puk za branku hostů a zazněla závěrečná siréna, vrhl se na něho ve středním pásmu hostující obránce Simon LeCoutre. Své si přisadil i nejlepší střelec Ženevy Švéd Linus Omark a to už Novotný nevydržel a vyrazil s dalšími spoluhráči Flynnovi na pomoc.

Před střídačkou hostů, kteří si zjevně chtěli vybít frustraci po prohře a ztrátě klíčového švédského beka Henrika Tömmernese během úvodní třetiny, se rozhořela mela. Pěsti létaly a rozhodčí měli co dělat, aby spor urovnali. Do rvačky se zapojili také Kanaďan ve službách Servette Eric Fehr či Američan se švýcarským pasem John Fritsche, na straně domácích zase Issaco Dotti.

Sedmatřicetiletý útočník, někdejší kapitán národního týmu a mistr světa z roku 2010 nakonec odcházel do šatny s krvácejícím nosem a trestem na 5 minut a do konce utkání. Ten vyfasovali také další aktéři bitky a disciplinární postih vyfasoval rovněž jeden z členů realizačního týmu hostů, takže celkový součet nakonec vyšplhal na 153 trestných minut.

Foto: Profimedia.cz

Český hokejista Jiří Novotný v dresu Ambri Piotta.

Není to rekordní záznam, neslavný primát v nejvyšší švýcarské hokejové soutěži drží s cifrou 276 trestných minut duel mezi Rapperswilem a Lausanne z roku 1995. Tam se ale tresty započítávaly výhradně během zápasu, připomíná švýcarský deník Blick. Spolu s rvačkou po skončení utkání se výsledný součet trestných minut v souboji Ambri a Ženevou zastavil „jen" na čísle 208.

Celek Ambri má 30 bodů a je devátý, Ženeva nasbírala dosud o devět bodů více a figuruje na pátém místě dvanáctičlenné tabulky.

Ve vyhroceném utkání zámořské NHL mezi Ottawou a Philadelphií v březnu roku 2004 padlo celkem 419 trestných minut. Neoficiální rekord drží utkání švédské juniorské soutěže mezi týmy Aker/Strängnäs HC a Flemingsbergs IK z roku 2016: plných 871 trestných minut.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice