Hlavní obsah

Tragédie. Talentovaný ruský hokejista po zásahu pukem zemřel

Jaroslavl/Praha
Aktualizováno

Devatenáctiletý ruský hokejový obránce Timur Fajzutdinov, který v pátečním utkání juniorské soutěže MHL na ledě Jaroslavle utrpěl po zásahu pukem vážná zranění hlavy a mozku, zemřel. Informoval o tom klub Dynamo Petrohrad, v němž rodák z Čeljabinsku působil jako kapitán.

Foto: repro Youtube

Timur Fajzutdinov je po zásahu pukem do hlavy odvážen z ledu na nosítkách

Článek

Fajzutdinova trefil nahazovaný puk do oblasti spánku a na ledě upadl do bezvědomí. Z ledu jej okamžitě záchranáři odvezli na nosítkách do sanitky a následně putoval na jednotku intenzivní péče do jedné z nemocnic v Jaroslavli.

Vyšetření ukázala, že hráč utrpěl mimo jiné zlomeninu spánkové kosti a krvácení do mozku. Lékaři jej zaintubovali a připojili na přístroje. S ohledem na vážný stav pacienta nebyl možný jeho převoz na specializovanou neurochirurgickou kliniku do Moskvy.

V úterý dopoledne ale přišla ta nejhorší zpráva. Fajzutdinov následkům vážných poranění na jednotce intenzivní péče podlehl. Podle serveru riafan.ru zemřel na srdeční zástavu. Pravděpodobně v příčinné souvislosti s těžkým poraněním mozku.

„Klub vyjadřuje soustrast Timurově rodině a přátelům. Navždy v Dynamu. Navždy v našich srdcích," napsal klub z Petrohradu na svém Instagramu.

Památku Fajzutdinova, který v mládežnických celcích Petrohradu působil čtyři roky a v juniorské MHL odehrál i s play off 191 zápasů, uctí v nejbližších dnech před zápasy play off MHL i seniorské Kontinentální hokejové ligy.

„Rád bych vyjádřil soustrast jménem celé Ruské federace ledního hokeje (FHR) rodičům a všem příbuzným zesnulého. Vyjadřujeme také soustrast petrohradskému Dynamu. Jsme připraveni pomoci Timurově rodině" řekl místopředseda FHR Roman Rotenberg.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec