Hlavní obsah

Obránce Klok opouští mistrovskou Raumu a bude hrát v KHL za Nižněkamsk

Nižněkamsk

Reprezentační obránce Lukáš Klok po dvou letech opouští tým úřadujícího finského mistra Lukko Rauma a bude hrát v Kontinentální hokejové lize za Nižněkamsk. Něftěchimik informoval o příchodu pětadvacetiletého odchovance Vítkovic na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Lukáš Klok na archivním snímku.

Článek

Klok už si KHL vyzkoušel v sezoně 2018/19 v dresu Slovanu Bratislava. V současné době je v Rize, kde se připravuje na svou premiérovou účast na mistrovství světa.

V sezoně si připsal v dresu Raumy v základní části ve 46 zápasech 21 bodů za tři branky a 18 asistencí. V deseti duelech play off při cestě za druhým klubovým titulem pro Lukko v historii po triumfu z roku 1963 pomohl gólem a třemi přihrávkami.

Za dva roky ve Finsku nasbíral Klok ve 107 duelech 48 bodů za devět tref a 39 asistencí. V KHL sehrál za Slovan 54 utkání s bilanci branky a sedmi nahrávek. V české extralize sehrál za Vítkovice 178 utkání a zaznamenal 43 bodů (18+25).

V české reprezentaci dosud absolvoval 25 utkání a nasbíral sedm bodů za dvě trefy a pět asistencí. Teď bude účastník mistrovství světa osmnáctek z roku 2013 a světového šampionátu dvacítek o dva roky později debutovat na velké mezinárodní akci.

Reklama

Související témata: