Hlavní obsah

Motiv našla policie v trezoru. Pašek se oběsil, protože cítil vinu za tragickou smrt Sádeckého

Byl to týden, který otřásl celým slovenským hokejem. Minulou středu v nemocnici zemřel útočník Bratislava Capitals Boris Sádecký (†24), který pár dní předtím zkolaboval během zápasu. Dva dny po smrti Sádeckého pak spáchal sebevraždu generální manažer stejného klubu a bývalý hokejista Dušan Pašek mladší (†36). Slovenský deník Pravda nyní přišel s informací, že Pašek si sáhl na život právě kvůli úmrtí Sádeckého.

Foto: TASR / Profimedia, Profimedia.cz

Dušan Pašek mladší na snímku z října roku 2021.

Článek

Motiv Paškovy sebevraždy měli kriminalisté odhalit v jeho trezoru. Trojnásobný vítěz slovenské extraligy byl minulý pátek nalezen oběšený v bratislavské čtvrti Koliba.

„Z obsahu dopisu vyplývá, že šéf klubu převzal zodpovědnost za smrt hokejisty. Za viníka jeho tragédie v mladém věku označil sebe," uvedl pro deník Pravda nejmenovaný, ale vysoce postavený zdroj z policie.

Foto: @iclinicbratislavacapitals, Facebook

Slovenský hokejista Boris Sádecký

Podle něj se Sádecký na startu aktuální sezony necítil po zdravotní stránce stoprocentně fit. Dle svých pocitů si ale sám vyhodnotil, že se srdcem nepůjde o nic vážného. Přesto pro jistotu zašel za generálním manažerem klubu, jestli nemá podstoupit speciální vyšetření a být pod dohledem lékařů.

To by ovšem nutně znamenalo pauzu od hokeje na určitý čas. Pašek však Sádeckému odvětil, aby dál hrál. A čtyřiadvacetiletý útočník se tak na doktory neobrátil...

29. října Sádecký v zápase mezinárodní ICEHL v Dornbirnu zkolaboval během zápasu a sanitkou byl převezen na jednotku intenzivní péče. I přes veškerou snahu lékařů ale o pět dní později zemřel.

O dva dny později pak byl nalezen mrtvý i Pašek mladší. „Svědci, kteří s ním byli v kontaktu po smrti Sádeckého, shodně potvrdili, že tragédie jím otřásla. Projevovalo se to i tím, že kouřil jednu cigaretu za druhou," cituje Pravda policejní zdroj.

Sebevraždu spáchal oběšením na laně upevněném na větvi. „Na místě činu kriminalisté zajistili mezi stopami i spoustu cigaretových nedopalků. Analýza potvrdila, že cigarety vykouřil Pašek ml.," dodal zdroj.

Dušan Pašek mladší byl synem legendárního československého centra Dušana Paška staršího. I mistr světa z domácího šampionátu v Praze z roku 1985 zemřel tragicky, v březnu 1998 byl v 38 letech nalezen s prostřelenou hlavou ve své pracovně. Tragická smrt tehdejšího prezidenta Slovenského svazu ledního hokeje byla oficiálně uzavřena jako sebevražda.

Po úmrtích Sádeckého a Paška mladšího se klub Bratislava Capitals rozhodl přerušit svou účast v této sezoně ICEHL.

Reklama

Související témata: